Metoda tertului poprit. Despre transformarea Fiscului in recuperator de creante

Daca o firma inregistreaza datorii la bugetul de stat din cauza creantelor nerecuperate de la partenerii de afaceri, aceasta are posibilitatea sa se adreseze Fiscului pentru recuperearea sumelor, astfel incat din acesti bani sa se poata achita obligatiile fiscale restante.

Masura tertului poprit, introdusa de ANAF in 2009, te poate ajuta sa-ti recuperezi banii blocati in piata, insa, la polul opus, iti poate distruge definitiv relatiile cu partenerii de afaceri, conform Avocatnet.

Daca o firma inregistreaza datorii la stat din cauza faptului ca alte firme nu au efectuat platile necesare, aceasta poate merge la Fisc cu lista tuturor datornicilor. Inspectorii vor merge in inspectie fiscala si, aplicand metoda tertului poprit, pot stinge datoria firmei la bugetul de stat din sumele pe care le recupereaza de la societatile comerciale care nu au efectuat platile in timp util.

Daca firma alege sa se prezinte cu lista celor de la care are de recuperat datorii, acestea trebuie sa fie sustinute de un titlu executoriu, document ce confera Fiscului puterea de a pune atrage la bugetul statului suma in cauza.

Citeste mai mult pe Avocatnet.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri