Consultantul pentru privatizarea Postei va fi ales prin licitatie luna viitoare

Ministerul Comunicatiilor va organiza pe 10 septembrie o licitatie pentru selectarea consultantului la privatizarea Postei Romane, proces care va viza cel putin 20% din actiunile operatorului, printr-o majorare de capital, operatiune asumata in relatia cu Fondul Monetar International (FMI).

"Ministerul Comunicatiilor (...) intentioneaza selectarea unui consultant de reputatie internationala - banca de investitii sau firma de consultanta cu experienta in privatizare - in vederea acordarii de consultanta pentru pregatirea si derularea procesului de privatizare a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), tinandu-se seama de criterii de calitate si cost ale serviciilor", se arata intr-un anunt al institutiei, citat de Mediafax.

Ofertantii vor depune o garantie de participare de 50.000 de euro si vor plati 8.000 de euro pentru caietul de sarcini.

"Cererea de oferta poate fi ridicata, incepand cu 10 august, de la sediul Ministerului Comunicatiilor", se mai spune in anunt.

Consultantul va asigura serviciile necesare punerii in aplicare a prevederilor strategiei de privatizare si finalizarea tranzactionarii actiunilor nou-emise catre un investitor strategic.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

La finele anului trecut, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri