"KPMG Romania si casa de avocatura Tuca Zbarcea&Asociatii au avut o oferta mai buna decat cea depusa de PricewaterhouseCoopers (PwC), al doilea ofertant. Ministerul Comunicatiilor a transmis, vineri, celor doi ofertanti, un anunt privind punctajul obtinut", a declarat surse din Ministerul Comunicatiilor.

Procesul de privatizare a Postei vizeaza cederea unui pachet de cel putin 20% din actiunile companiei, printr-o majorare de capital, operatiune asumata in relatia cu Fondul Monetar International (FMI).

Consultantul va asigura serviciile necesare punerii in aplicare a prevederilor strategiei de privatizare si finalizarea tranzactionarii actiunilor nou-emise catre un investitor strategic.

Premierul Victor Ponta a declarat in urma cu cateva zile ca in perioada urmatoare conducerea companiei Posta Romana si cea a operatorului national postal din Belgia se vor intalni pentru a discuta despre proiectul Guvernului roman de atragere a unui investitor strain.

Premierul s-a aflat, luni, intr-o vizita oficiala la Bruxelles, unde s-a intalnit si cu omologul sau belgian, Elio Di Rupo, pentru discutii privind proiectul de colaborare intre Posta Romana si operatorul national de posta din Belgia.

Citeste si:

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

La finele anului trecut, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.