"KPMG Romania si casa de avocatura Tuca Zbarcea&Asociatii au avut o oferta mai buna decat cea depusa de PricewaterhouseCoopers (PwC), al doilea ofertant. Ministerul Comunicatiilor a transmis, vineri, celor doi ofertanti, un anunt privind punctajul obtinut", a declarat surse din Ministerul Comunicatiilor.

Procesul de privatizare a Postei vizeaza cederea unui pachet de cel putin 20% din actiunile companiei, printr-o majorare de capital, operatiune asumata in relatia cu Fondul Monetar International (FMI).

Consultantul va asigura serviciile necesare punerii in aplicare a prevederilor strategiei de privatizare si finalizarea tranzactionarii actiunilor nou-emise catre un investitor strategic.

Premierul Victor Ponta a declarat in urma cu cateva zile ca in perioada urmatoare conducerea companiei Posta Romana si cea a operatorului national postal din Belgia se vor intalni pentru a discuta despre proiectul Guvernului roman de atragere a unui investitor strain.

Premierul s-a aflat, luni, intr-o vizita oficiala la Bruxelles, unde s-a intalnit si cu omologul sau belgian, Elio Di Rupo, pentru discutii privind proiectul de colaborare intre Posta Romana si operatorul national de posta din Belgia.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale.

Actionarii operatorului sunt Ministerul Comunicatiilor - 75% si Fondul Proprietatea - 25%.

In 2011, cifra de afaceri a CNPR a scazut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, in timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

La finele anului trecut, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numarul mediu de salariati a scazut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.