Pentru mine “Suits” nu este o poveste despre sistemul de drept din SUA, ci mai degraba un serial care prezinta intr-o maniera spontana o varietate de aspecte surprinse si desprinse din lumea avocaturii - tactici de negociere, stiluri de management si leadership, instrumente de motivare - toate practicate de personaje in mod diferit, dar care aduc aproape intotdeauna reusita.

Imaginea transmisa despre lumea avocaturii este insa usor “partinitoare”, chiar privita si din perspectiva “common law” - intrucat si acolo ingeniozitatea avocatilor si originalitatea ideilor sunt inca supuse legilor si mai ales precedentului judiciar.

In aceeasi maniera, sistemul de drept american surprins in majoritatea serialelor de profil da nastere viselor in care se creioneaza pledoarii de o inalta maiestrie, sustinute in fata juratilor si prin care in cele din urma se reuseste motivarea acestora in a da verdictul corect. Sistemul juratilor este diferit de cel prezent in tarile europene, unde procedura din fata curtii graviteaza in fata judecatorului si unde pledoaria de final trebuie riguros sustinuta de prevederi legale.