Consilierul prezidential pentru Educatie, Daniel Funeriu a declarat, sambata, referitor la anuntul premierului Victor Ponta privind modificarea Legii Educatiei pentru a putea promova cadre universitare noi, ca aceasta lege blocheaza in fapt accesul in posturi universitare pentru "plagiatori".

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la iesirea de la discutiile cu reprezentantii UMF din Targu Mures, ca Legea Educatiei ar putea fi schimbata pana la sfarsitul anului, intrucat are "prevederi aberante", "care impiedica promovarea unor noi cadre didactice".

"Il informez pe Victor Ponta ca Legea Educatiei permite promovarea cadrelor didactice de calitate, dupa proceduri transprente. Legea educatiei blocheaza accesul plagiatorior, impostorilor si celor care-si falsifica CV-ul la posturi universitare, ceea ce ii deranjeaza pe Ponta si pe prietenii sai. Lui Ponta si colegilor de la USL le convine revenirea la legi care permit fraudatorilor si impostorilor sa promoveze. Simplul fapt ca Victor Ponta a ajuns conferentiar pe vechea lege ne arata ca aceasta era gresita", afirma Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, in mandatul caruia a fost adoptata si pusa in aplicare actuala lege, informeaza Mediafax.

Potrivit lui Funeriu, prim-ministrul "ar trebui sa informeze publicul despre faptul ca sute de cercetatori romani de top au refuzat sa vina la Bucuresti la reuniunea bianuala a diasporei stiintifice, in semn de protest fata de plagiatul lui Ponta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Ponta se suceste: Vrea candidat comun PSD-ALDE-PRO Romania