Un nou formular ANAF: Cine si pentru ce trebuie sa il depuna?

Aproximativ 250 de formulare fiscale sunt folosite in prezent in Romania in relatia contribuabililor cu autoritatile fiscale: de la declaratii si cereri standard pana la decizii, certificate sau notificari. In toata aceasta lunga liste de documente, din aceasta saptamana, si-a mai facut loc inca o declaratie aprobata de ANAF, cea cu numarul de identificare 099. AvocatNet.ro va prezinta tot ce trebuie sa stiti despre noul formular fiscal.

Declaratia 099 "Cerere de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, potrivit art. 153 lin. 9^1 din Codul fiscal" a fost aprobata prin Ordinul ANAF nr. 1436/2012, publicat in Monitorul Oficial nr. 588, din 5 octombrie. Noua declaratie introdusa poate fi utilizata din 8 octombrie, cand au intrat in vigoare prevederile acestui ordin.

Formularul fiscal 099 este o cerere speciala de inregistrare in scopuri de TVA, care poate fi utilizata de cei carora le-a fost anulat din oficiu codul de TVA si solicita renregistrarea ca platitori de taxa pe valoarea adaugata.

Aflati mai multe pe AvocatNet.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri