ANRMAP a aplicat amenzi de 900.000 lei pentru contracte cu fonduri europene la Ministerul Economiei

Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) a aplicat amenzi de 900.000 lei in urma verificarii a 48 de contracte cu fonduri europene, la care au fost constatate incalcari ale legii, si a sesizat DNA in aceste cazuri, a anuntat presedintele autoritatii.

Seful ANRMAP, Dan Vladescu, a precizat, vineri, ca din cele 48 de contracte incheiate in Programul Operational Competitivitate si supuse verificarii, pentru 8 au fost aplicate amenzi de cate 80.000 lei, iar pentru alte 13 s-au acordat amenzi de cate 20.000 lei, informeaza Mediafax.

Potrivit lui Vladescu, amenzile au vizat chiar abateri reclamate de Comisia Europeana in scrisoarea de presuspendare a programului, respectiv incalcarea dispozitiilor privitoare la criteriile de calificare si la factorii de evaluare in procesul de achizitie publica.

Consilierul primului-ministru pentru fonduri europene Eugen Teodorovici a precizat, la randul sau, ca, pana la finalul anului, Guvernul, in consultare cu CE, va trebui sa implementeze un mecanism mai riguros privind conflictul de interese in cadrul proiectelor cu fonduri europene.

Serviciile Comisiei Europene au informat autoritatile romane, printr-o scrisoare, ca au decis sa "presuspende" cea mai mare parte din trei programe cofinantate prin fondurile structurale ale UE, legate de transport, dezvoltarea regionala si cresterea competitivitatii economice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri