Orice angajator din Romania, fie ca este persoana fizica sau juridica, este obligat sa efectueze o data la cateva luni operatiuni de dezinfectie, dezinsectie si deratizare (DDD) in spatiul in care isi desfasoara activitatea. Reglementarile nu sunt, insa, foarte clare in aceasta privinta, fiind dispersate in mai multe acte normative, dar un lucru este sigur: cei care nu se achita de aceasta obligatie risca amenzi de pana la 8.000 de lei, scrie Avocatnet.ro.

Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii contine un capitol (capitolul VII din Titlul I) care prevede obligatiile persoanelor fizice si juridice. In acest capitol, la art. 37 se prevede ca orice persoana fizica sau juridica, avand calitatea de angajator, este obligata sa asigure fondurile si conditiile necesare pentru aplicarea masurilor de igiena, dezinfectie, dezinsectie si deratizare periodica.

Totusi, alte detalii legate de periodicitatea operatiunilor sau sanctionarea celor care incalca aceasta prevede nu exista in Legea 95/2006, aceste aspecte fiind stabilite de alte acte normative in vigoare.

Citeste articolul complet pe Avocatnet.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Unde se pun semnele de incepator pe parbrizul unei masini