Sebastian Gutiu, Schoenherr & Asociatii: Starea de veghe va caracteriza avocatura de business in 2013

Cum va arata anul 2013 pentru economia romaneasca si, in mod particular, pentru avocatura de business? wall-street.ro a propus cateva intrebari celor mai puternici avocati din Romania. Astazi va oferim opinia lui Sebastian Gutiu, managing partner, Schoenherr & Asociatii.

Starea de veghe va caracteriza avocatura de business in 2013 si avocatii trebuie sa fie permanent intr-o stare de veghe pentru a putea reactiona oricand la schimbari, crede Sebastian Gutiu, avocat la Schoenherr & Asociatii.

"Trendurile vor trebui intuite mult mai repede, iar reactiile la orice schimbari vor fi mai rapide si mai hotarate decat pana acum. Litigiile si insolventa, dreptul administrativ, proiectele de infrastructura si de energie vor functiona intr-un ritm mai alert in 2013 comparativ cu 2012." De asemenea, dintre factorii externi, evolutia crizei datoriilor in Europa isi va pune amprenta asupra avocaturii de business, iar pe plan intern cresterea economica si investitiile straine directe vor influenta piata de profil.

"Cred ca criza ne va tine alerti, ne va stimula sa reconsideram ariile de expertiza asupra carora merita sa ne aplecam. De asemenea, criza ne va face sa fim mult mai atenti la costuri, la eficienta fiecarui “fee earner”. Vom fi mult mai putin tentati sa ne culcam pe o ureche si sa ne multumim cu ce avem. Amenintarea va fi tot criza. Ca in orice rush de adrenalina, trebuie sa ai grija sa nu te ia valul pe sus."

Citeste o alta opinie a unui avocat de business: Gheorghe Musat: 2013 va fi un an stresant si dificil


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri