PROMOVARE: Manuela Guia devine partener la D&B David si Baias

Manuela Guia a fost promovata partener in cadrul firmei de avocatura D&B David si Baias, firma corespondenta de avocatura a PwC Romania.

Ea va coordona echipa specializata in dreptul concurentei, achizitii publice, proprietate intelectuala, drept contractual, proiecte de restructurare fiscala multi-jurisdictionala si tranzactii.

In acest moment, D&B David si Baias are patru parteneri: Sorin David, Dan Dascalu, Anda Rojanschi si Manuela Guia.

Cu o experienta de 10 ani in cadrul D&B David si Baias, ea a fost direct implicata in negocierea si implementarea unora dintre cele mai complexe angajamente aprobate pana in prezent de Consiliul Concurentei, a obtinut prima scrisoare de indrumare emisa vreodata de Consiliul Concurentei, precum si una dintre putinele decizii derogatorii de la interdictia implementarii unei operatiuni de concentrare economica. A reprezentat unul dintre principalii jucatori de pe piata petrolului in cadrul celei mai mari investigatii de cartel intreprinsa de Consiliul Concurentei si furnizat asistenta si reprezentare in principalele cazuri de abuz de pozitie dominanta (individuala si colectiva) analizate de autoritatea de concurenta romana. De asemenea, ea a acordat asistenta in cadrul unora dintre cele mai celebre litigii de concurenta din ultimii ani, obtinand anularea sau reducerea semnificativa a unora dintre cele mai mari amenzi aplicate de Consiliul Concurentei din Romania.

Ea a coordonat echipa care a obtinut acordarea de catre Ministerul Finantelor a unui ajutor de stat individual substantial pentru o investitie de peste 100 milioane de euro si a asistat societati din diverse sectoare in pregatirea dosarelor de solicitare de finantari din fonduri nationale sau europene, contribuind si la intocmirea unor studii privind conformitatea anumitor masuri guvernamentale cu regulile europene de ajutor de stat (inclusiv prin efectuarea testelor investitorului privat prudent supuse atentiei Comisiei Europene in cadrul procedurilor de notificare sau investigatie).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri