Dupa discutiile din Plenul CSM, solicitarile de revocare a judecatorilor Alina Ghica si Cristi Danilet au fost supuse votului membrilor Consiliului.
In cazul cererii de revocare a judecatorului Cristi Danilet, 14 membrii ai CSM au votat "pentru" si alti patru "impotriva, anunta Mediafax.

Intrebat cum comenteaza decizia membrilor CSM, Cristi Danilet a raspuns: "Sunt profund deszamagit".

Judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica au iesit din sala de sedinta a CSM, insa au lasat buletinele de vot cu optiunile lor pe masa.

Judecatoarea Alina Ghica a votat inpotriva revocarii din CSM a lui Cristi Danilet.

Citeste si:

Este pentru prima data cand membrii CSM sunt revocati din functia detinuta in Consiliu ca urmare a solicitarilor trimsie de adunarile generale ale judecatorilor.

Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Ramnicu Valcea a declansat in 7 ianuarie procedura de revocare din CSM a judecatorului Cristi Danilet. Un demers similar a fost inceput in 10 ianuarie, la Curtea de Apel Cluj, pentru revocarea din functia de membru al CSM a Alinei Ghica, reprezentant al Curtilor de Apel in Consiliu.

Un numar de 103 judecatorii din 135 au votat pentru revocarea din Consiliul Superior al Magistraturii a lui Cristi Vasilica Danilet, rezultatele fiind transmise in 23 ianuarie de Judecatoria Ramnicu Valcea la CSM.

In cadrul procedurii, 1.126 de judecatori au votat pentru revocarea lui Danilet, iar 324 au votat impotriva sau s-au abtinut, a anuntat, miercuri, Judecatoria Ramnicu Valcea, intr-un comunicat de presa.