Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat la finalul sedintei BPN al PNL, ca incepand de la 1 ianuarie 2014 are in vedere reducerea TVA la 19% sau reducerea contributiilor sociale cu 5%, insa decizia pentru una sau alta dintre masuri va fi luata in partea a doua a anului in USL.

Ministrul Finantelor a declarat ca la de 1 iulie 2013 va fi redusa TVA la 9% pentru paine, de la nivelul actula de 24%.
"In functie de evolutia reducerii evaziunii fiscale in acest domeniu, unde este estimata la peste 60%, sa putem sa extindem aceasta cota redusa si la alte produse alimentare, incepand cu 1 ianuarie 2014", a declarat Chitoiu, citat de Mediafax.

De asemenea, el a precizat ca in ceea ce priveste "impozitele mari", precum reducerea TVA de la 24% la 19% sau reducerea cotelor de contributii sociale cu 5%, acestea vor fi luate in calcul de la 1 ianuarie 2014 in functie de analiza datelor din semestrul al doilea pe masurile de imbunatatire a colectarii si controlului fiscal. Totodata, Chitoiu a precizat ca un alt criteriu care va fi luat in calcul pentru aplicarea reducerii TVA sau a contributiilor sociale tine de impactul asupra economiei.

"Care este mai buna incepand cu 2014, reducerea TVA sau reducerea costului fortei de munca? Ce ne aduce mai mult in economie, crearea de locuri de munca...cine contribuie? Reducerea TVA sau reducerea costului fortei de munca? Asta este o decizie pe care o vom lua la nivelul USL in partea a doua a acestui an", a mai afirmat ministrul Finantelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Crestere de pana la 60% a valorii impozabile a cladirilor in 2020