Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a declarat, duminica, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, ca are un acord de principiu din partea premierului pentru infiintarea, din aceasta toamna, a unui tribunal comercial la Bucuresti, pentru cea mai mare parte a litigiilor din mediul de afaceri, anunta Mediafax.

Intrebat despre termenele lungi in procesele comerciale si lipsa de specializare a judecatorilor care judeca astfel de cauze, ministrul Robert Cazanciuca spus la Pro TV ca se poarta in prezent discutii pentru "a gasi acele proceduri care sa contribuie la o justitie pentru economie".

"Cred ca in momentul de fata justitia are o datorie fata de economie. Are o datorie sa puna la punct un instrument care inseamna termene scurte, care inseamna practica unitara, care inseamna tribunale specializate. De ce tribunale specializate? Pentru ca identificand foarte clar un mecanism de solutionare a unei contestatii poti sa dai incredere mediului de afaceri", a declarat Robert Cazanciuc, precizand ca in aceste tribunale comerciale ar urma sa lucreze "judecatori specializati care sa inteleaga foarte bine ce este un mecanism de afaceri".

Mentionand ca Tribunalul Bucuresti solutioneaza in prezent o treime din litigiile comerciale ale tarii si ca, la aceasta instanta, pe litigii comerciale sau de munca se dau deja termene in 2014 si chiar 2015, Cazanciuc a anuntat ca a discutat deja cu premierul Victor Ponta privind infiintarea unui tribunal comercial in Capitala si ca are un acord de principiu din partea acestuia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Catalin Predoiu - aviz pozitiv pentru functia de ministru al Justitiei