In luna mai 2013, asocierea formata din JV Salini – Secol SpA, asistata si reprezentata de Tuca Zbarcea & Asociatii, fusese desemnata castigatoare de catre autoritatea contractanta. Ulterior, ceilalti participanti la licitatie, Spedition UMB si Strabag au contestat rezultatul procedurii, care insa a fost mentinut prin decizia pronuntata de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) in data de 17 iunie 2013.
La acest moment, data fiind decizia CNSC, contractul de achizitie publica ar putea fi incheiat cu asocierea JV Salini – Secol SpA, neexistand niciun motiv care sa justifice intarzierea in demararea lucrarilor specifice.

“O procedura complexa, care a presupus parcurgerea unui volum semnificativ de documente si informatii relevante pentru combaterea sustinerilor celor doua contestatoare. Organizarea si rigoarea operatorului economic au permis contracararea rapida si fundamentata a criticilor succesive formulate de catre fiecare dintre cele doua contestatoare, permitand in final obtinerea succesului”, a declarat Oana Gavrila (foto), Managing Associate al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Decizia CNSC mentine decizia autoritatii contractante si confirma atat corectitudinea atribuirii contractului catre asocierea formata din JV Salini – Secol SpA cat si corectitudinea deciziei de respingere ca inadmisibila a ofertei depuse de catre Spedition UMB.