Negocierile cu creditorii privind restructurarea liniilor de finantare au esuat miercuri seara, deoarece o parte dintre creditori nu au aprobat refinantarea, se arata intr-un anunt publicat de Praktiker, relateaza Mediafax.

Grupul va solicita protectie fata de creditori pentru Praktiker AG si unele divizii din Germania, a declarat joi purtatorul de cuvant al Praktiker, Harald Guenter, citat de Bloomberg.

Vanzarea subsidiarei luxenburgheze Batiself SA a esuat dupa ce board-ul companiei interesate sa cumpere divizia nu a avizat tranzactia, se arata in comunicat.

Castigul care ar fi rezultat din vanzarea subsidiarei a fost inclus in planul de finantare inca din 2012, precizeaza Praktiker.

Actiunile Praktiker s-au prabusit joi cu 72%, la 10 centi, cel mai scazut pret din noiembrie 2005, cand compania s-a listat la Frankfurt.
Printre actionarii Praktiker se numara Donau Invest Beteiligungs GmbH, cu 10%, si Maseltov Ltd., cu 9,6%.

Compania a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 190 milioane euro, fata de un rezultat negativ de 555,6 milioane euro in 2011.

Citeste si:

Veniturile Praktiker au scazut anul trecut cu 5,6%, la 3 miliarde euro.

Vanzarile Praktiker in Romania au scazut cu 6,5% in primul trimestru, la 21,6 milioane de euro. Divizia internationala a Praktiker, care include operatiunile retailerului din sase tari din Europa Centrala si de Est - Romania, Grecia, Polonia, Ungaria, Bulgaria si Ucraina - a consemnat o scadere de 12,6%, la 112,4 milioane de euro.

Praktiker mai detine operatiuni in Turcia si Luxemburg.

Praktiker are 315 magazine in Germania si 99 pe plan international, din care 27 in Romania, potrivit datelor de la sfarsitul primului trimestru.

Anul trecut, vanzarile Praktiker in Romania au scazut cu 6,6%, la 142,3 milioane de euro.