Anamaria Cora (foto) are peste 16 ani de experienta, din care peste 13 ani in audit alaturi de EY si Arthur Andersen, timp in care a fost implicata in proiecte majore de audit financiar, de aplicare a Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS) sau due dilligence pentru privatizari, fuziuni si achizitii. Ea este specializata in industriile: petrol si gaze, energie si utilitati, banci si asigurari.

"Misiunea pe care am primit-o si pe care mi-am asumat-o pentru urmatorii ani include obiective concrete privind atragerea unor noi clienti din industrii-cheie, consolidarea noilor servicii pe care le oferim pe piata din Romania si cresterea echipelor pe care le-am dezvoltat pe plan local", a explicat Anamaria Cora.

Ea a devenit membru al Asociatiei Contabililor Autorizati (ACCA) din Marea Britanie in decembrie 2001, iar din 2005 este membru al Camerei Auditorilor Financiari din Romania. De asemenea, este membru din 2008 in Biroul Tehnic IFRS al EY, la nivel de EMEIA (Europa, Orientul Mijlociu, India si Africa).

"Conducerea celui mai mare departament al companiei noastre in Romania reprezinta un aspect foarte important pentru business-ul nostru local, dar si pentru cei peste 200 de angajati care lucreaza in aceasta linie de servicii. ", a concluzionat Bogdan Ion, Country Managing Partner al EY Romania si Rep. Moldova.