Tuca Zbarcea & Asociatii a pus umarul la prima alianta formala intre doua SIF-uri

Tuca Zbarcea & Asociatii a anuntat ca a reprezentat Grupul Financiar Muntenia in tranzactia de vanzare catre SIF Banat-Crisana (SIF1) a participatiei sale in SAI Muntenia Invest - societatea care administreaza SIF Muntenia (SIF4).

Achizitia a primit recent avizul favorabil al Consiliului Concurentei, care nu a constatat nicio incompatibilitate cu un mediu concurential normal in implementarea acesteia de catre parti. De asemenea, ulterior acestui aviz, transferul a fost aprobat si de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Tranzactia este o premiera pe piata de capital romaneasca, implicand preluarea controlului de catre un SIF asupra administratorului altui SIF.

Grupul Financiar Muntenia a fost asistat de o echipa de avocati specializati in legislatia pietelor de capital, precum si fuziuni si achizitii, coordonata de catre Silvana Ivan, avocat asociat si co-coordonatoarea departamentului piete de capital din cadrul Tuca Zbarcea & Asociatii.

"A fost un proiect inedit din mai multe puncte de vedere: pe de o parte, contextul in care intelegerea a fost perfectata si, de cealalta parte, noutatea unei asemenea tranzactii pe piata de capital din Romania, care au necesitat o atenta analiza atat a cadrului legal, foarte amplu in materie, cat si a impactului pe piata – din perspectiva intrunirii cerintelor pentru obtinerea avizului autoritatilor relevante, ASF si Consiliul Concurentei", a spus Silvana Ivan, coordonatoarea echipei de avocati care a consiliat vanzatorul.

Potrivit avocatei de la Tuca Zbarcea & Asociatii, negocierile dintre parti s-au purtat pe durata a cateva luni, iar tranzactia a primit unda verde o data cu avizele favorabile din partea Consiliului Concurentei si ASF.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri