Fostul administrator judiciar al Hidrolectrica Remus Borza considera ca inceperea urmaririi penale impotriva sa pentru conflict de interese este o grava eroare judiciara, pentru ca activitatea sa de practician in insolventa sau avocat nu poate fi asimilata unei functii publice.
"La data de 8 iulie a inceput urmarirea penala imporiva mea, iar la 22 iulie mi-a fost adus la cunostinta acest lucru. Este un punct de vedere pe care nu-l impartasesc, este o eroare judiciara grava care sper sa fie remediata de procurorul superior ierarhic sau de instanta", a declarat Borza, intr-o conferinta de presa.

El spune ca un conflict de interese presupune existenta unei persoane care exercita o functie publica.

"Eu in calitate de avocat si de practician in insolventa nu sunt si nu pot fi asimilat unei functii publice sau unui demnitar public", a adaugat Borza.
"Serviciile financiare au fost acordate Euro Insol si nu Hidroelectrica."
Remus Borza a mentionat ca serviciile judiciare pentru care este acuzat de conflict de interese au fost asigurate firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, in procesele care au fost contestate denuntarile de contracte ale "baietilor destepti".

"Serviciile financiare au fost acordate Euro Insol si nu Hidroelectrica. Am avut un interes material, incasand 100.000 de euro, dar am reusit sa castigam 75 de contestatii depuse de traderi", a adaugat Borza.

Potrivit fostului administrator judiciar al Hidroeectrica, bugetul pentru procesele cu baietii destepti a fost de 220.000 de euro, din care s-au cheltuit 100.000 de euro.

De ce este urmarit Remus Borza


Remus Borza este urmarit penal pentru conflict de interese, fiind acuzat ca, in perioada in care firma de insolventa detinuta de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a facut plati catre societatea lui de avocatura, in baza unor contracte de asistenta juridica.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, Ionut Oprea, a declarat joi, pentru Mediafax, ca a fost inceputa urmarirea penala in cazul lui Remus Borza din 18 iulie, "pentru conflict de interese prevazut de articolul 253 indice 1 Cod penal".

In acelasi dosar mai este urmarita penal o persoana, tot pentru conflict de interese, a precizat procurorul Oprea.

Remus Borza coordoneaza Societatea Civila Profesionala de Avocati "Borza si Asociatii", membra a grupului Borza si Asociatii, alaturi de firma de insolventa Euro Insol SPRL.

Societatea Euro Insol a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica pana in luna iunie, cand compania a iesit din insolventa.
Hidroelectrica s-a aflat in insolventa timp de un an, in perioada iunie 2012 - iunie 2013.

Potrivit articolului 253 indice 1 din Codul Penal, "fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima".


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri