"Asteptam din partea dumneavoastra (a mediului de afaceri - n.r.) sugestii si observatii. Ordonanta este acum in procedura de aprobare in Parlament, consideram ca se pot aduce imbunatatiri in primul rand in textul legii si vom dori sa facem impreuna acest lucru si sa stabilim apoi prin norme alte detalii. Cred ca in primul rand ar trebui in acest proces de aprobare in Parlament sa fie corectate toate aceste aspecte sesizate ca fiind generatoare de probleme", a declarat, citat de Mediafax, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, la o conferinta Deloitte pe teme fiscale.

Sunt convins ca toata lumea isi va face curatenie in aceste conturi de constructie!

El a aratat ca este timp pentru a se opera corectii inainte de plata acestui impozit, intrucat termenul de plata a fost stabilit pentru 25 mai anul viitor. Alt rationament pentru fixarea acestui termen a fost ca firmele sa aiba posibilitatea de a definitiva toate calculele si de a evalua soldul final de la sfarsitul anului, pe care se bazeaza calcularea impozitului.

"Sunt convins ca toata lumea isi va face curatenie in aceste conturi de constructie unde sunt puse la gramada fel de fel de lucruri care, in perioada urmatoare, ne asteptam sa fie curatate. Daca sunt puse acolo si n-ar trebui sa fie acolo, ar trebui sa fie mutate in alte conturi. Nu e nicio problema sa fie mutate daca nu trebuia sa fie acolo de la bun inceput", le-a spus Manolescu reprezentantilor companiilor.

Totodata, el a mentionat ca MFP nu se va grabi cu adoptarea normelor in acest an, pentru a lasa timp corectarii textului de lege.

Impozitul pe constructii - informatii utile

Guvernul a anuntat ca va introduce un impozit pe proprietate pentru constructiile speciale exceptate pana in prezent, a carui valoare va fi de 1,5% din valoarea constructiei.

Impozitul va fi aplicat pentru constructii precum centrale hidroelectrice, statii si posturi de transformare, statii de conexiuni, centrale termoelectrice si nucleare, constructii pentru transportul energiei electrice, baraje, piste si platforme, sonde de titei, gaze si sare, rampe de incarcare - descarcare, cosuri de fum si turnuri de racire, iazuri pentru decantarea sterilului, helestee, iazuri, bazine, infrastructura transport feroviar, infrastructura drumuri si linii si cabluri aeriene de telecomunicatii.