Ministrul Mariana Campeanu i-ar fi dat sotului sau in 2005, cand conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie si indemnizatie de insotitor, in urma incadrarii in gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate in baza unor "acte neclare si diagnostice discutabile", afirma Centrul de Investigatii Media.

Informatiile apar intr-un material de presa publicat marti de Centrul de Investigatii Media (CIM). Legat de modul in care Iulian Campeanu a primit pensia si indemnizatia de insotitor, autorii materialului scriu ca acesta este "suspect" in primul rand pentru ca beneficiarul "nu locuia in Ilfov, ci in Bucuresti, oficiul din Ilfov nefiind cel teritorial in cazul sau".

Autorii materialul mai sustin ca sotul ministrului Muncii pare in prezent, "dupa noua ani de cand a fost declarat invalid in cea mai grava stare, un om sanatos - merge la nunti, foloseste un telefon mobil, se plimba pe strada cu mainile in buzunar si isi ia nepotul de la gradinita", afirmatiile fiind sustinute cu un filmulet si fotografii date publicitatii odata cu articolul, potrivit Mediafax.

"Din punct de vedere medical, legea in vigoare, la momentul la care Iulian Campeanu a fost declarat invalid de gradul I, prevedea ca persoanele care sunt in aceasta situatie sunt caracterizate prin «pierderea totala a capacitatii de munca, de autoservire, de auto-conductie si de orientare spatiala, invalidul necesitand ingrijire sau supraveghere permanenta din partea altei persoane». Iulian Campeanu pare insa astazi, dupa noua ani de cand a fost declarat invalid in cea mai grava stare, un om sanatos: merge la nunti, foloseste un telefon mobil, se plimba pe strada cu mainile in buzunar si iti ia nepotul de la gradinita. In plus, este asociat in doua firme, dintre care una aflata in dizolvare. Numai din indemnizatia pentru insotitor - pe care o primeste odata cu pensia - din 2005 si pana in prezent, Iulian Campeanu a incasat, dupa calculele Centrului de Investigatii Media, suma de 54.184 de lei", se arata in materialul citat.

Conform aceleiasi surse, Iulian Campeanu a facut cererea de acordare a pensiei de invaliditate inainte de a primi decizia medicala propriu-zisa din partea medicului specialist in expertiza medicala Barbu Cerbulescu, anticipand o decizie medicala favorabila de incadrare ca invalid.

"Si decizia medicului Cerbulescu este completata intr-un mod cel putin bizar: nu contine nicio referire la vreun dosar medical, nu are decat o semnatura, desi sunt necesare alte doua, conform respectivului formular, si, cel mai important, la rubrica «diagnostic clinic» contine o serie de formulari «destul de generale», conform specialistilor consultati de Centrul de Investigatii Media", mai scrie in materialul citat.

Potrivit aceleiasi surse, o parte dintre bolile de care sufera Iulian Campeanu sunt niste patologii relativ comune: steatoza hepatica, ateroscleroza, aritmie (cardiaca) sau ulcer duodenal cronic. "Restul afectiunilor sunt, potrivit specialistilor, insuficient detaliate. De exemplu, medicul care a intocmit documentul scrie ca Iulian Campeanu sufera de «lacunarism cerebral» sau «sindrom psiho-organic», insa nu detaliaza ce afectiuni prezinta pacientul", adauga autorii materialului.

Patru ani dupa incadrarea in gradul I de invaliditate, cu ocazia implinirii varstei legale de pensionare, aceeasi Casa Judeteana de Pensii Ilfov, care de aceasta data era subordonata Marianei Campeanu - sef al Casei Nationale de Pensii -, i-a dat lui Iulian Campeanu pensie pentru limita de varsta, pastrandu-i, conform legii, incadrarea in gradul I si ajutorul pentru insotitor, se mai mentioneaza in articol.

"Decizia din 23 octombrie 2009 poarta acelasi numar ca cea din 25 martie 2005, 114198, si este emisa tot de Casa de Pensii Ilfov, desi Campeanu domiciliaza tot in Bucuresti, contrar prevederilor legale care spun clar ca aceste documente sunt emise de biroul caruia beneficiarul ii este arondat conform domiciliului", arata sursa citata.
In material se precizeaza si ca, potrivit unui fluturas de pensie al lui Iulian Campeanu obtinut de Centrul de Investigatii Media, in noiembrie 2013, acesta a primit o pensie de 930 de lei, careia i s-a adaugat indemnizatia de 610 lei. Din total, s-au scazut zece lei reprezentand CASS, astfel ca sotul ministrului Muncii a primit in acea luna de la stat suma de 1.530 de lei, noteaza autorii materialului.

Pe de alta parte, autorii articolului sustin, citand "surse din Politie", ca masina folosita de sotul ministrului Muncii pentru a-si lua nepotul de la gradinita ar apartine Registrului Auto Roman, institutie in care lucreaza unul dintre copii, Flavius Cristian Campeanu, director tehnic al RAR, trimis in judecata de DNA.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, nu a facut niciun comentariu pe acest subiect.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri