Mama unui fost ministru, urmarita penal pentru uz de fals

Mama fostului ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Georgiana Dumitrescu, este urmarita penal in dosarul acestuia, pentru uz de fals si fals material in inscrisuri oficiale, potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

DNA sustine ca in cauza exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora mama fostului demnitar a acceptat incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil situat in orasul Azuga, iar ulterior, a unui contract de vanzare-cumparare incheiat in forma autentica la 30 august 2013, ambele cu continut nereal si destinate folosirii, de catre fiul sau, Cristian David, cu titlu de documente justificative in procedura de evaluare a averii sale, aflata pe rolul ANI, cu consecinta exonerarii acestuia de raspundere patrimoniala.
DNA mai precizeaza ca suspectei i s-a adus la cunostinta, miercuri, calitatea procesuala, in conformitate cu Codul de procedura penala.
In acest dosar se efectueaza urmarirea penala si fata de alte persoane, a mai precizat DNA, citat de Mediafax.
Mama lui Cristian David a fost, miercuri, la DNA, iar la iesire nu a dorit sa faca precizari nici despre calitatea ei in dosar, si nici despre acuzatiile care i-au fost aduse la cunostinta.
Referatul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in vederea formularii cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Cristian David a fost trimis presedintelui Traian Basescu, miercuri, de procurorul general Tiberiu Nitu.
Demersul a venit dupa ce procurorul sef al al DNA a transmis procurorului general al Parchetului Inaltei Curte de Casatie si Justitie referatul in vederea sesizarii presedintelui Romaniei, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Cristian David, ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, sub aspectul infractiunilor de abuz in serviciu sub forma participatiei improprii, uz de fals si fals in declaratii, s-a aratat intr-un comunicat de presa de miercuri al DNA.
Potrivit referatului procurorilor, pentru a justifica, in declaratia de avere depusa la 14 iunie 2013, intrarea in patrimoniul sau a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, Cristian David a consemnat in fals, la rubrica "venituri din alte surse", primirea a 60.000 de euro, cu titlu de "restituire imprumut", de la mama sa.
Fostul ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni Cristian David a declarat ca a demisionat din calitatea de membru al PNL, pentru a nu afecta imaginea partidului urmare a acuzatiilor DNA si ca are toata disponibilitatea sa prezinte datele care sa clarifice situatia.
El a reactionat astfel dupa ce DNA a anuntat ca a cerut cere de la presedinte pentru urmarirea penala a fostului ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, Cristian David, pentru abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii, care ar fi fost facute pentru a justifica 60.000 de euro.
Cristian David si-a dat demisia, miercuri, si din functia de ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni, alaturi de ceilalti ministri liberali din Guvern.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri