Tribunalul Bucuresti a admis contestatia lui Diaconu privind candidatura la europarlamentare

Tribunalul Capitalei a admis contestatia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare, insa decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Diaconu a contestat la Tribunalul Bucuresti (TB) decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsa candidatura, demersul sau fiind admis de aceasta instanta, scrie Mediafax.

Hotararea TB va putea fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in cel mult doua zile de la inregistrarea cererii, dar nu mai tarziu de 15 aprilie.

Tot la TB s-au judecat, vineri, alte 24 de contestatii la decizii similare ale BEC. Intre acestea s-au numarat cele depuse de Gheorghe Funar, Corneliu Vadim Tudor si Noua Republica.

In cazul lui Funar, TB a decis respingerea contestatiei, in timp ce pentru Vadim si Noua Republica instanta a amanat discutarea contestatiilor.

Citeste si:
OFICIAL! Groapa de gunoi de la Chiajna este ilegală
OFICIAL! Groapa de gunoi de...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

BEC a respins, miercuri, candidaturile depuse pentru alegerile europarlamentare in numele PRM de Corneliu Vadim Tudor si Gheorghe Funar, precum si cele depuse de Partidul Verde, Partidul Ecologist Roman si Noua Republica, Partidul Alianta Socialista, Alianta Nationala a Agricultorilor, Partidul Dreptatii Sociale. Totodata, in sedinta BEC a fost respinsa candidatura independenta a lui Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu si-a depus, in 26 martie, la Biroul Electoral Central, dosarul de candidatura si listele de sustinatori pentru a intra in alegerile europarlamentare in calitate de candidat independent. El anuntase in 19 martie ca si-a dat demisia din PNL si va candida independent la alegerile europarlamentare.

Agentia Nationala de Integritate a trimis BEC, tot in 26 martie, o informare in care se arata ca Mircea Diaconu nu indeplineste conditiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.

"Agentia Nationala de Integritate comunica Biroului Electoral Central faptul ca domnul Mircea Diaconu nu indeplineste conditiile legale pentru validarea candidaturii acestuia pentru Parlamentul European. Considerentele pe care le avem in vedere sunt intemeiate pe urmatoarele: Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr.3104/2012 prin care a fost respins recursul formulat de domnul Diaconu Mircea; Constitutia Romaniei republicata; Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative; Legea nr. 33/2007 - republicata privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European", se arata in informarea semnata de presedintele ANI, Horia Georgescu, si adresata presedintelui BEC, Florentin Sorin Dragut.

Citeste si:
Mohammad Murad candidează la Primăria Constanţa: Nu am nevoie de bani
Libanezul Mohammad Murad si-a...

Formularea de contestatii privind admiterea sau respingerea candidaturilor poate fi facuta pana cel mai tarziu la 10 aprilie, potrivit HG 80/2014 privind programul calendaristic al actiunilor pentru europarlamentare.

Solutionarea contestatiilor privind admiterea sau respingerea candidaturilor se face in cel mult doua zile de la inregistrarea contestatiei, cel mai tarziu 12 aprilie, de catre Tribunalul Bucuresti.

Termenul pentru solutionarea apelului asupra contestatiilor este de doua zile de la inregistrarea cererii de apel, cel mai tarziu 15 aprilie, de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Candidaturile raman definitive cel mai tarziu in 16 aprilie.

Cum poți contesta o amendă...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri