Deputatul Bogdan Diaconu si-a anuntat, joi, demisia din PSD din cauza ca PSD guverneaza alaturi de UDMR, dar si a "actiunilor anti-romanesti" pe care aceasta "grupare extremista" le desfasoara din interiorul Guvernului, precizand ca va infiinta Partidul Romania Unita.

Diaconu a prezentat jurnalistilor demisia sa din PSD, inaintata la Organizatia Sectorului 4, in data de 20 august, si in care precizeaza ca aceasta reprezinta "un gest de protest fata de cooptarea si pastrarea UDMR in Executiv, in ciuda tuturor argumentelor care indica necestatea excluderii UDMR nu doar de la guvernare, ci si din viata publica a Romaniei".

Deputatul demisionat a mai scris in demisie ca UDMR reprezinta un "focar de instabilitate, un factor de distrugere a bunei convietuiri intre etnii si o amenintare directa la adresa integritatii statului roman". Diaconu a acuzat, totodata, PSD, in textul demisiei sale, de faptul ca nu si-a indeplinit promisiunile si a inselat asteptarile alegatorilor, relateaza Mediafax.

El a aratat ca va fonda un nou proiect politic, respectiv Partidul Romania Unita. "Plec din PSD pentru a fonda un nou proiect politic bazat pe credinta in valorile romanesti si in puterea noastra ca natiune. Ii chem pe toti cei care doresc sa salvam Romania de marasmul ultimilor 25 de ani si de continua tradare a partidelor de pana acum sa se alature Partidului Romania Unita, formatiunea care ii va uni pe romani pentru a le apara binele, spre deosebire de toti cei care pana acum i-au dezbinat ca sa-i insele si sa-i saraceasca", a spus Bogdan Diaconu.

UDMR, UN "cancer al politicii romanesti manevrat de la Budapesta".

El a aratat ca acest partid nou va fi caracterizat din punct de vedere doctrinar prin national-democratie, iar din punct de vedere programatic prin justitie sociala, protectionism economic, eradicarea coruptiei, pastrarea si apararea identitatii nationale. Diaconu a mentionat ca saptamana viitoare va detalia programul noului partid, precum si componenta Comitetului de Initiativa care se ocupa deja de infiintarea formatiunii.

El a spus ca si-au anuntat dorinta de implicare in noul partid atat parlamentari, cat si persoane din societatea civila, dar mai ales "mii de cetateni romani care s-au saturat sa fie umiliti in propria lor tara". Diaconu a aratat ca a facut toate eforturile pentru a convinge PSD mai intai sa nu accepte UDMR la guvernare, iar apoi macar sa aiba curajul de a scapa de acest "cancer al politicii romanesti manevrat de la Budapesta, care este la rindul ei dirijata de Moscova pentru a faramita statul roman".

"Ajunge cu toleranta pe care clasa politica romaneasca si societatea in ansamblu o manifesta fata de acest pericol la integritatea statului roman. Ajunge cu felul in care partidele extremiste maghiare, in frunte cu UDMR, se folosesc de banii si parghiile statului roman pentru a-l distruge din interior!", a spus Diaconu.

Diaconu vrea sa scoata formatiunile extremiste maghiara in afara legii

El a mai aratat ca UDMR "nu are ce cauta in politica romaneasca" si a spus ca, in consecinta, una din misiunile pe care si le asuma este scoaterea formatiunilor extremiste maghiare in afara legii, pentru "totdeauna". "E timpul ca acelora care lucreaza subteran sau fatis impotriva Constitutiei si a demnitatii acestui stat sa le fie frica. Diplomatia si-a epuizat resursele. E timpul pentru actiune. Romanii vor dovedi inca o data ca toleranta lor are limite si ca, atunci cand acestea sunt depasite, ei sunt gata sa isi ia soarta in propriile lor maini", a spus Diaconu.

El a precizat, raspunzand unei intrebari adresate de jurnalisti, ca va incerca sa modifice cadrul legal in Romania, astfel incat niciun fel de formatiune extresimta sa nu mai paota functiona legal. Diaconu a spus ca in acest moment se afla in faza de intocmire a documentelor necesare pentru a depune la tribunal cererea de inregistrare a Partidului Romania Unita.

El a adaugat ca s-a demarat deja si actiunea de strangere de semnaturi si ca acum se scrie draftul de statut si doctrina noii formatiuni. Diaconu a mai aratat ca nu ia in calcul o eventuala colaborare cu PRM, care, in opinia sa, reprezinta o pagina inchisa pe scena politica romaneasca.

Bogdan Daconu are 35 de ani si a fost ales deputat in 2012 in Bucuresti, in colegiul uninominal nr. 17, din partea PSD, iar intre 2009 si 2011 a fost vicepresedinte al PC. Ca deputat, el a initiat o serie de propuneri legislative cum ar fi cea privind interzicerea manifestarilor si organizatiilor de tip extremist, cea referitoare la interzicerea steagurilor cu caracter etnic, cea privind interzicerea autonomiei teritoriale si a oricaror forme de secesionism sau cea care se refera la combaterea faptelor, declaratiilor si actiunilor de leznatiune.

Sursa foto: Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri