Bogdan Diaconu a depus o lege pentru desfiintarea CNCD, dupa ce a fost amendat

Deputatul independent Bogdan Diaconu, lider al PRU, a depus, in Senat, o lege prin care Consiliul National al Combaterii Discriminarii ar fi desfiintat, pe motiv ca este "un instrument in mana UDMR", care sustine autonomia teritoriala, Diaconu fiind recent amendat de Consiliu pentru declaratii homofobe.

"Abrogarea Legii nr. 48/2002 are asadar ca scop desfiintarea CNCD ca institutie bugetara care a facut dovada in decursul anilor ca functioneaza ca o institutie anti-romaneasca si anti-nationala, fiind doar un instrument in mana UDMR si a altor grupuri de interese de a anula valorile romanesti, valorile traditionale crestine si drepturile romanilor in propria tara", se arata in expunerea de motive a proiectului de lege, potrivit News.ro.

Bogdan Diaconu, lider al partidului nationalist PRU, spune ca CNCD sustine, prin deciziile luate, "autonomia teritoriala maghiara". "CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor romanilor care au luat atitudine impotriva extremismului maghiar. (...) De vreme ce CNCD are o atitudine repetata si constanta impotriva respectarii si apararii unor drepturi constitutionale, a devenit o institutie anti-constitutionala si, ca urmare, trebuie desfiintata", continua Diaconu.

Pe 13 mai, CNCD l-a amendat pe deputat cu 4.000 de lei pentru declaratii homofobe si discriminarea comunitatii LGBT. Diaconu a fost si subiectul unor alte sesizari facute de-a lungul timpului pentru declaratile sale. Guvernul ungar intentioneaza sa dea interdictie deputatului Bogdan Diaconu de a intra in Ungaria, ca urmare a declaratiilor acestuia impotriva maghiarilor. Mai mult, lui Diaconu i-a fost retrasa si invitatia de a participa la receptia de 9 mai a Administratiei Prezidentiale din cauza declaratiilor sale recente.

Citeste si:
Nemultumiri in PSD: Bogdan Diaconu paraseste partidul
Bogdan Diaconu a demisionat...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri