"Abrogarea Legii nr. 48/2002 are asadar ca scop desfiintarea CNCD ca institutie bugetara care a facut dovada in decursul anilor ca functioneaza ca o institutie anti-romaneasca si anti-nationala, fiind doar un instrument in mana UDMR si a altor grupuri de interese de a anula valorile romanesti, valorile traditionale crestine si drepturile romanilor in propria tara", se arata in expunerea de motive a proiectului de lege, potrivit News.ro.

Bogdan Diaconu, lider al partidului nationalist PRU, spune ca CNCD sustine, prin deciziile luate, "autonomia teritoriala maghiara". "CNCD s-a remarcat prin amendarea tuturor romanilor care au luat atitudine impotriva extremismului maghiar. (...) De vreme ce CNCD are o atitudine repetata si constanta impotriva respectarii si apararii unor drepturi constitutionale, a devenit o institutie anti-constitutionala si, ca urmare, trebuie desfiintata", continua Diaconu.

Pe 13 mai, CNCD l-a amendat pe deputat cu 4.000 de lei pentru declaratii homofobe si discriminarea comunitatii LGBT. Diaconu a fost si subiectul unor alte sesizari facute de-a lungul timpului pentru declaratile sale. Guvernul ungar intentioneaza sa dea interdictie deputatului Bogdan Diaconu de a intra in Ungaria, ca urmare a declaratiilor acestuia impotriva maghiarilor. Mai mult, lui Diaconu i-a fost retrasa si invitatia de a participa la receptia de 9 mai a Administratiei Prezidentiale din cauza declaratiilor sale recente.