Pro Romania sustine candidatura lui Mircea Diaconu la Presedintia Romaniei, a anuntat, luni, liderul partidului, Victor Ponta. El a adaugat ca formatiunea sa il sustine pe Diaconu in calitate de candidat independent, si nu de membru al Pro Romania.

"Majoritatea colegilor a fost de parere sa-l sustinem pe domnul Mircea Diaconu la Presedintia Romaniei, fiind un candidat altfel. Am incercat cu sefi de partide care devin presedinti. Si cei care au castigat, si cei care au pierdut, n-au avut cum sa se desprinda de partid si poate nici nu era necesar. Poate ca de data aceasta un candidat independent, cum este domnul Diaconu - nu va fi membru al Pro Romania - (...) poate fi o solutie pentru ceea ce Romania asteapta in acest an in noiembrie", a precizat Victor Ponta la Palatul Parlamentului.

Victor Ponta declarase anterior ca vede "un parteneriat intre partide care sunt in Opozitie pentru sustinerea unui candidat independent la alegerile prezidentiale, cum este Mircea Diaconu, insa a adaugat ca acesta nu se inscrie nici in PRO Romania si nici in ALDE".

"Eu vad un parteneriat pentru sustinerea unui candidat intre partide care sunt in Opozitie. Nu doar eu, mai multi colegi din conducerea PRO Romania si din conducerea ALDE au avut, cred ca au si acum o discutie cu domnul Diaconu, pentru ca suntem oameni seriosi si exista candidatura independenta. Vreau sa fie foarte clar: domnul Diaconu nu se inscrie nici in PRO Romania, nici in ALDE, e un candidat independent", a precizat Ponta la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca in spatele lui Diaconu va fi o alianta ALDE - PRO Romania, Ponta a spus ca orice candidat independent "are nevoie de o infrastructura politica, pentru ca asa sunt legile in Romania, apropo de sectii de vot, de finantarea campanii".

Citeste si:
Klaus Iohannis si Dan Barna isi depun vineri candidaturile
Klaus Iohannis si Dan Barna...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Mircea Diaconu si-a depus candidatura la BEC