Femei curajoase din Romania: Kovesi, premiata de Ambasada SUA

"Este important sa le sarbatorim si sa le pretuim pe aceste femei curajoase. Ar fi bine daca ar exista mai multe ca ele in lume", spun americanii care au premiata-o pe Laura Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a primit premiul cel mare de la insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, in cadrul primei editii in Romania a premiilor "Femei curajoase din intreaga lume", anunta Mediafax.

Pe langa procurorul-sef al DNA, au mai fost premiate istoricul Lya Benjamin, pentru dezvaluirile privind Holocaustul din Romania, poeta si dizidenta Ana Blandiana, reporterul de investigatii Ondine Gherghut, comisarul sef de politie Viorica Marincas, prima femeie numita sef al unui inspectorat judetean de politie, si ecologista Felicia Ienculescu-Popovici.

"In anul 2007, Departamentul de Stat a infiintat premiile «Femei curajoase din intreaga lume», pentru a onora calitatile de conducator al unei femei extraordinare care au jucat un rol important in transformarea societatilor lor. Femeile pe care le onoram in aceasta seara au vieti extraordinare. Realizarile lor demonstreaza puterea actiunii individuale si reflecta valorile comune ale Romaniei si ale SUA. Viziunea, curajul si hotararea lor reprezinta o sursa de inspiratie pentru noi toti", a declarat Duane Butcher, la ceremonia de inmanare a premiilor, organizata la Ambasada SUA.

"Este important sa le sarbatorim si sa le pretuim pe aceste femei curajoase. Ar fi bine daca ar exista mai multe ca ele in lume", a spus diplomatul american, adaugand ca are "marele privilegiu" de a o premia pe Laura Codruta Kovesi, prima femeie procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), care "a demonstrat curaj extraordinar, luptand impotriva infractionalitatii si coruptiei".

Citeste si:
Doua rachete au lovit Zona Verde din Bagdad, unde se afla ambasada SUA
Doua rachete au lovit Zona...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

"Sub conducerea sa, procurorii DNA au continuat sa investigheze cazuri care ar fi fost de neinchipuit in urma cu un deceniu, doamna procuror-sef Kovesi a luptat pentru a pastra DNA puternica, relevanta si independenta. Ea este o forta care lupta pentru reforma justitiei si a statului de drept", a spus Butcher.

In opinia diplomatului american, Laura Codruta Kovesi a demonstrat "o combinatie rar intalnita de cutezanta si echilibru, trasaturi caracteristice ale unui lider adevarat", iar pe parcursul carierei "a invins obstacole pentru a-si indeplini visurile".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri