Premierul Victor Ponta a declarat ca TVA la carne nu va fi redus in acest an, dar acest lucru poate fi luat in calcul de la inceputul anului viitor, scrie Agerpres.

'TVA la carne nu va fi redus in acest an. Am spus un singur lucru: ca in baza analizei pe care o avem in septembrie asupra efectelor reducerii TVA-ului la paine si care sa confirme ca a fost o masura buna. Eu cred ca a fost o masura buna reducerea TVA la paine si putem ca de la 1 ianuarie sa mergem mai departe catre fructe si legume, catre produse bio si dupa aceea catre carne', a declarat Victor Ponta.

Guvernul analizeaza posibilitatea reducerii de la 1 ianuarie 2015 a taxei pe valoare adaugata (TVA) la fructe, legume si produse bio, a anuntat, pe 29 aprilie, la postul de televiziune Romania TV, premierul Victor Ponta.

Acesta a declarat ca Guvernul va efectua, in toamna o analiza dupa un an de aplicarea TVA redusa la paine, iar in baza acestor date sa extinda aria produselor cu TVA redusa, in prima etapa la legume si fructe.

'Sunt foarte hotarat ca, daca nu putem mai repede, de la 1 ianuarie sa aplicam aceasta reducere la legume, fructe, produse bio. Legumele si fructele reprezinta un domeniu extrem de sensibil la evaziune fiscala. La legume si fructe este o mare evaziune fiscala si este o concurenta neloiala producatorilor autohtoni', a afirmat Ponta.

Premierul a mai declarat pe 29 ianuarie ca o masura similara la carne 'este mai dificila', pe motiv ca sumele colectate sunt mai mari.

Federatia Nationala PRO AGRO a lansat in aprilie o campanie de promovare a obiectivului de reducere a TVA la carne la 5% incepand cu 1 ianuarie 2015.

O familie ar putea economisi peste 75 de euro pe an daca TVA la carne si preparatele din carne ar fi redusa de la 24% cat este in prezent la 5%, arata reprezentantii industriei de profil.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri