"Nu am discutat niciodata cu fratele meu, Mircea Basescu, despre dosarul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si nu am primit niciun ban si niciun bun de la sau in numele lui Sandu Anghel, nici pentru vreo interventie de reducere a pedepsei in instanta si nici pentru vreo gratiere. Intocmai cum nu am primit niciodata niciun ban si niciun bun de la nimeni pentru a interveni in vreun fel in dosare sau pentru vreo gratiere", afirma seful statului intr-o precizare despre care spune ca se refera "la ceea ce un post TV sustine ca sunt stenograme din cazul Mircea Basescu - Sandu Anghel pe care le-a difuzat marti, 24 iunie", noteaza Mediafax.

El argumenteaza ca pedepsele aplicate de instantele de judecata lui Sandu Anghel si altor membri ai familiei lui dovedesc ca justitia a functionat "doar sub imperativul legii".

Santajul reclamat de Mircea Basescu, dovedid de stenograme

Noi stenograme din dosarul in care e implicat Mircea Basescu si care ar surprinde momentul in care s-ar fi incercat flagrantul santajului reclamat de fratele sefului statului au fost prezentate, marti, de Antena 3, care a indicat DNA ca sursa a documentelor, acestea neavand elemente de autentificare.

In urma cu cateva zile, acelasi post de televiziune a difuzat imaginile care il incriminau pe fratele presedintelui, imagini puse la dispozitie de avocatul clanului Bercea, Pavel Abraham, cel care in calitate de aparator are acces la dosarele care il vizeaza pe clientul sau.

Citeste si:

Familia lui Bercea Mondial l-ar fi amenintat pe Mircea Basescu ca il va reclama la DNA daca nu-si recupereaza banii pe care i-ar fi dat pentru o interventie in favoarea interlopului. Familia lui Bercea vrea sa ajunga la o intelegere cu Mircea Basescu, care cere ragaz ca sa faca "niste planuri".

La un moment dat, Izaura Anghel il ameninta pe Mircea Basescu: "Nasule, eu daca ma duc si dau la DNA si mata intr-o saptamana esti arestat". Tot ea ii spune la un moment dat lui Mircea Basescu sa ia bani de la fratele sau, insa acesta ii raspunde ca nici presedintele nu are.