Astfel, Stavarache detine patru terenuri intravilane, dobandite in 1999, 2000, 2005 si 2008, pe care le-a cumparat impreuna cu sotia sa, Ana-Maria Stavarache. Trei dintre terenuri sunt in Bacau si au suprafetele de 108, 318 si 518,8 metri patrati, iar cel de-al patrulea, aflat in satul Sulta, comuna Agas, are 4.087 metri patrati. De asemenea, Stavarache detine si o casa de locuit de 252 metri patrati, tot in Bacau, cumparata in 1999, potrivit Mediafax.

Stavarache nu are masina, nu are active financiare, nu are plasamente si nici bunuri mobile a caror valoare sa depaseasca 3.000 de euro fiecare. De asemenea, edilul a mentionat nu are datorii. El a mai scris in declaratia de avere ca a obtinut venituri din salariu, de la Primaria Bacau, de 48.000 lei anual. Pe langa aceste venituri, Stavarache este actionar al firmei SC Prod Cresus SA, avand un venit anul din dividente de 2.785 lei. Primarul incaseaza, totodata, o indemnizatie de 35.941 de euro ca membru in Comitetul Regiunilor al Consiliului Uniunii Europene.

Sotia sa, Ana-Maria Stavarache, a obtinut, in calitate de adminstrator la SC Prod Cresus SA Bacau, suma de 17.000 lei anual.
In declaratia de interese din 14 martie 2014, Stavarache a mentionat calitatea de actionar la firma SC Prod Cresus SA, unde detine 5.500 de actiuni cu o valoare de 55.000 de lei. Presa centrala si locala a relatat, in decursul timpului, despre o serie de scandaluri de coruptie legate direct sau indirect de numele lui Stavarache, considerat un "baron local" care i-a succedat celebrului Dumitru Sechelariu (PSD) la Primaria municipiului Bacau. Presa a vorbit chiar de "clanul Stavarache", in conditiile in care apropiati ai edilului au intrat, rand pe rand, in atentia procurorilor DNA.

Astfel, cumnatul si cumatrul lui Stavarache, considerati "pioni" ai edilului, au facut si ei obiectul acuzatiilor DNA, pentru fapte ce tin de coruptie, fals, abuz in serviciu, santaj si fraude. Presa a relatat si faptul ca Marius Stanila, cumnatul lui Stavarache, a fost inchis pentru un an si patru luni, pentru santaj si abuz in functie, in timp ce cumatrul sau, Constantin Apostol, director al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, a primit o condamnare de doi ani cu suspendare, pentru fals si uz de fals. Unul dintre scandalurile de coruptie care a tinut titulurile presei locale si in care este vizat numele Stavarache este cel legat de CET Bacau, pentru modernizarea careia au fost cheltuiti bani din fonduri europene, societatea fiind, potrivit presei, "capusata". In acest caz, procurorii DNA au deschis un dosar in care acuza faptul ca societatea a achizitionat bunuri si servicii fara respectarea prevederilor legale, acuzatiile privindu-l si pe Stavarache, potrivit relatarilor presei.

Citeste si:

Un alt scandal local ce a tinut prima pagina a presei din Bacau si in care a fost implicat si numele lui Stavarache priveste un teren de circa doua hectare si jumatate care a trecut din proprietatea MAI in cea a Primariei Bacau, acesta ajungand ulterior, prin interpusi, in proprietatea unor persoane cu conexiuni la varful administratiei locale. Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, retinut joi, este suspectat de procurorii DNA ca a primit mita peste 2,3 milioane lei de la patru oameni de afaceri, in acest dosar fiind retinuti si varul acestuia, Liviu Cenusa, si fostul fotbalist Liviu Goian, patron al unui post local de televiziune.

Intr-un alt dosar, Stavarache a fost trimis in judecata, in aprilie, tot de procurorii anticoruptie, pentru tentativa la abuz in serviciu, intr-un dosar legat de repartizarea unei locuinte catre un subaltern. Alaturi de el au fost deferiti justitiei Gheorghe Muntianu, la data faptelor sef al Serviciului administrare fond locativ si indrumare asociatii de proprietari din cadrul Primariei Municipiului Bacau, si Gavril Pircu, la data faptelor director executiv al Directiei patrimoniu din cadrul Primariei Bacau, in prezent sef serviciu la Serviciul Patrimoniu.

Procurorii sustin ca primarul Bacaului a aprobat incheierea contractului de vanzare-cumparare pentru o locuinta, ca urmare a solicitarii formulate de Muntianu in cadrul audientelor, desi cererea acestuia nu fusese verificata de compartimentele de specialitate din cadrul Primariei Bacau, iar la cerere nu au fost anexate inscrisurile care dovedeau calitatea de chirias si indeplinirea obligatiilor rezultate din aceasta calitate. Edilul a respins acuzatiile, sustinand ca fapta de care este acuzat "nu a existat niciodata" si ca "este o eroare a procurorilor". Romeo Stavarache este edil al municipiului Bacau din 2004. El conduce si organizatia judeteana a PNL, inainte de intrarea in acest partid fiind membru PUR (actualul PC).