Fostul primar al municipiului Bacau, Romeo Stavarache, care a fost condamnat, in noiembrie 2017, la patru ani de inchisoare pentru infractiuni de coruptie, va putea fi eliberat conditionat din inchisoare, in baza unei sentinte definitive adoptate joi de Tribunalul Vaslui.
Magistratii Tribunalului Vaslui au respins o contestatie depusa de procurorii Serviciului Teritorial Iasi al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fata de o decizie din 11 iunie 2019 prin care Judecatoria Vaslui a dispus eliberarea conditionata a lui Stavarache.
"In baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct.1 lit.b) Cod procedura penala raportat la art. 587 Cod procedura penala, respinge ca nefondata contestatia formulata de catre P.I.C.C.J.- Directia Nationala Anticoruptie- Serviciul Teritorial Iasi, impotriva sentintei penale nr.943 din 11.06.2019 pronuntata de Judecatoria Vaslui, pe care o mentine", se arata in decizia Tribunalului Vaslui, publicata pe portalul instantelor de judecata, portal.just.ro.
Fostul edil-sef al Bacaului a fost condamnat, in luna noiembrie 2017, de Curtea de Apel Targu Mures la patru ani de inchisoare cu executare. El a fost gasit vinovat intr-un dosar in care procurorii DNA l-au acuzat de luare de mita.
Potrivit procurorilor, in perioada 2008 - 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul a doi dintre inculpati, ar fi pretins si primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani. Astfel, sustineau procurorii, la inceputul anului 2008 ar fi pretins de la administratorul unor societati comerciale sa ii fie remis un procent de 50% din valoarea decontata de Primaria Bacau aferenta fiecarui stalp de iluminat public la care firma administrata de acesta efectua lucrari in baza contractului incheiat cu aceasta institutie, valoare ce era de 38 de euro/stalp.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Primarul Bacaului primeste trei ani de inchisoare cu suspendare