Avocatul lui Mircea Basescu a declarat joi, la iesirea de la DNA, ca fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel (foto), este cercetat pentru cumparare de influenta, intr-un dosar disjuns din cel in care se fac cercetari pentru trafic de influenta.

Avocatul Nelu Trasca a spus ca a mers joi la Directia Nationala Anticoruptie pentru a cere lamuriri cu privire la raportul de expertiza audio-video facut in dosarul de trafic de influenta. El a precizat ca le-a cerut anchetatorilor audierea expertului Gheorghe Pop, intrucat expertiza ar fi "contradictorie".

Surse judiciare au declarat ca disjungerile din dosarul de la Constanta - in care au fost trimisi in judecata sotia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, doi fii, fiica si ginerele sau, pentru santajarea lui Mircea Basescu - au fost conexate la dosarul de la DNA Bucuresti, in care sunt cercetati fratele presedintelui si Marian Capatana. Dupa conexare, procurorii au disjuns cauza de la Bucuresti si au format un nou dosar in care Sandu Anghel ar fi cercetat pentru cumparare de influenta.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constanteni, in 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea in presa a unor informatii compromitatoare, de coruptie, in care ar fi fost implicat acesta si familia sa, scrie Mediafax.

In 26 martie 2014, Florin Anghel, impreuna cu mama sa, Fanica, l-au amenintat si pe Marian Capatana, martor in dosar, pentru a-l determina sa dea suma de 280.000 de euro sau sa isi transfere averea in proprietatea lor. Ulterior, in 26 mai si 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, si fratele minor al femeii, Grinica Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Basescu, cu aceleasi amenintari despre pretinsa implicare in infractiuni de coruptie, cu scopul de a-l determina sa ii dea cei 280.000 de euro.

Conform sursei citate, in 29 mai, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Basescu, fiind prinsi in flagrant de procurorii anticoruptie.

Doua zile mai tarziu, la data de 31 mai, Florin Anghel i-a telefonat lui Mircea Basescu, din Penitenciarul Colibasi, unde executa o pedeapsa intr-un alt dosar, si i-a cerut sa isi retraga plangerea formulata si sa dea declaratii din care sa rezulte inexistenta faptei de santaj, astfel incat Marius Constantin sa fie pus in libertate prin admiterea contestatiei formulate impotriva incheierii de arestare a Tribunalului Constanta. Fiul lui Bercea Mondial a amenintat ca, in caz contrar, va dezvalui, prin intermediul presei, inregistrari care sa sutina implicarea acestuia in savarsirea unor infractiuni de coruptie.

Procurorii DNA Constanta i-au trimis in judecata pe cei cinci membri ai familiei lui Bercea Mondial, dosarul urmand sa fie judecat de Tribunalul Constanta. Intr-un alt dosar, Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.

Fratele presedintelui este acuzat ca, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Capatana, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care interlopul era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot.

Anchetatorii sustin ca, in schimbul banilor, Mircea Basescu ar fi promis ca va interveni la judecatori sa dispuna fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate. Bercea Mondial a fost condamnat la opt ani si noua luni de inchisoare cu executare, pentru ca si-a injunghiat un nepot intr-un bar, in 2011, iat fiul acestuia, Florin Anghel, a primit o pedeapsa de cinci ani si trei luni de inchisoare, pentru tentativa de complicitate la omor. In acelasi dosar, sotia lui Bercea Mondial, Fanica Anghel, a fost condamnata la un an de inchisoare cu executare, pentru marturie mincinoasa si instigare la aceasta infractiune.

Sursa foto: Mediafax foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri