Ceilalti trei condamnati care s-au predat la Politia Capitalei, in urma sentintei date vineri de Curtea de Apel Bucuresti, sunt Jean Catalin Sandu, Corneliu Popa si Flavius Adrian Pop. Dan Voiculescu si Gheorghe Mencinicopschi s-au predat la Inspectoratul de Politie Judetean Ilfov. Dupa ce la Politie vor sosi mandatele de executare a pedepsei emise de Tribunalul Capitalei, condamnatii vor fi dusi in detentie, informeaza Mediafax.

Ei ar urma sa stea in carantina timp de 21 de zile, cel mai probabil la Penitenciarul Rahova. Dupa cel mult o luna, Administratia Penitenciarelor va stabili regimul si locul de detentie. Regimul de detentie se stabileste in functie de varsta detinutului, starea de sanatate si antecedentele penale ale acestuia.

Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, 65 de ani. Potrivit prevederilor legale, ei ar putea fi eliberati dupa ce executa o treime din pedeapsa, intrucat au implinit 60 de ani. Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, vineri, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

In acelasi dosar, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa, a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Tot la sase ani de inchisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS. Flavius Adrian Pop, fost sef de serviciu in ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin si Constantin Baciu au primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Vica Ene si Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

Sursa foto: Mediafax Foto