Atacatorul din Militari, Mihai Chirita, care a ranit trei persoane cu un pistol cu bile, printre care o tanara care si-a pierdut un ochi, a fost condamnat, vineri, la cinci ani de inchisoare, pentru vatamare corporala grava, tulburarea ordinii si linistii publice si uz de arma fara drept.

Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti. Judecatorii acestei intante au dispus ca din pedeapsa de cinci ani de inchisoare sa fie scazuta perioada retinerii si arestarii preventive a lui Chirita, respectiv intre 24 noiembrie 2013 si 11 februarie, scrie Mediafax.

Instanta l-a obligat pe Mihai Chirita sa-i plateasca Danielei Sinziana Borz 71.250 de euro, suma ce reprezinta daune morale. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis si ca agresorul sa achite aproape 27.000 de lei, cheltuieli reprezentand spitalizarea victimelor.

"Obliga pe inculpatul Chirita Mihai Gustin la plata sumei de 17.361,96 lei, reprezentand cheltuieli de spitalizare efectuate pentru partea vatamata Borz Daniela Sinziana, a sumei de 995,66 lei, reprezentand cheltuieli de spitalizare efectuate pentru partea vatamata Alecsandru Adrian, catre partea civila Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti. Obliga pe inculpatul Chirita Mihai Gustin la plata sumei de 8.515, 31 lei reprezentand cheltuieli de spitalizare efectuate pentru partea vatamata Borz Anton Danut, catre partea civila Spitalul de Urgenta Elias", a stabilit instanta.

In acelasi dosar au fost condamnate si surorile lui Mihai Chirita. Astfel, Florentina si Mariana Cristina Chirita a primit pedeapse de cate doi ani de inchisoare cu suspendare, cele doua fiind supuse unui termen de incercare de cinci ani.

Citeste si:
Cererea lui Dragnea de a ieşi din închisoare, plimbată între instanţe
Cererea lui Liviu Dragnea de...

De asemenea, tatal si mama atacatorului din Militari, Tomita Chirita, respectiv Elena Chirita, au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru tulburarea linistii si ordinii publice. Judecatorii au aplicat un termen de incercare de patru ani in cazul lor. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema.

In februarie 2014, Mihai Chirita, tatal si cele trei surori ale lui au fost trimisi in judecata, pentru vatamare corporala, cauza fiind judecata de Curtea de Apel Bucuresti. Mihai Chirita era in arest din 25 noiembrie 2013, dupa ce, cu doua zile inainte, a tras cu un pistol cu bile in fata hipermarketului Cora Militari.

Incidentul a avut loc dupa ce doua dintre surorile lui Chirita, dintre care una de profesie avocat, nu au vrut sa stea la coada la magazin si au solicitat ajutorul unor rude, intrucat au intrat in conflict cu alte persoane. Ulterior, in afara hipermarketului, fratele lor a scos un pistol cu bile de cauciuc si a inceput sa traga, ranind trei persoane, printre care o tanara de 23 de ani, care si-a pierdut un ochi. De asemenea, doi barbati au fost raniti si transportati la spital. Mihai Chirita, care a fugit de la locul faptei, s-a predat in 24 noiembrie 2013, la Sectia 20 de Politie.

Citeste si:
Cel mai grav atac armat din ultimii ani, în Canada: Cel puțin 10...
Cel mai grav atac armat din...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Vela: Măsurile de relaxare, luate în coordonare cu toate statele membre UE
Setari Cookie-uri