"Politia Romana a declansat o actiune de amploare pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor in domeniul silvic, fiind vizate atat taierile ilegale de arbori, cat si eventualele infractiuni de evaziune fiscala in acest domeniu", se arata intr-un comunicat emis de Politia Romana. Echipele de control au verificat peste 40 de firme, multe dintre acestea administrate de cetateni chinezi, arata Mediafax.

11 judete implicate in cazul defrisarilor ilegale

In aceasta actiune au fost angrenati peste 200 de politisti din cadrul Directiei de Ordine Publica din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), inspectoratelor judetene de politie din Vrancea, Bacau, Brasov, Covasna, Dambovita, Harghita, Neamt, Prahova, Suceava, Arges, Buzau, precum si Politiei Capitalei, sprijiniti de jandarmi.

De asemenea, la actiune au participat si specialisti din cadrul Departamentului pentru Ape, Paduri si Piscicultura din Ministerul Mediului si ai inspectoratelor teritoriale de regim silvic si vanatoare (ITRSV) din subordine. Actiunea a fost coordonata de Directia de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Politiei Romane si Directia Generala Antifrauda Fiscala din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.