Peste 50 de perchezitii au loc, joi, in Bucuresti si 12 judete, la asociati si administratori ai unor firme suspectati de spalare de bani si evaziune fiscala, dupa ce au inregistrat, prin 46 de firme, facturi fiscale pentru cheltuieli fictive si au produs un prejudiciu de peste sase milioane euro.

Anchetatorii au descins la 52 de adrese din Bucuresti si din judetele Mehedinti, Timis, Alba, Arad, Ilfov, Dambovita, Dolj, Caras-Severin, Gorj, Olt, Hunedoara si Salaj, fiind perchezitionate atat locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani, cat si sediile societatilor comerciale administrate de acestea, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane, citat de Mediafax.

La finalul perchezitiilor vor fi audiate 46 de persoane pe numele carora au fost emise mandate de aducere.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2008 - 2014, 45 de asociati, administratori si imputerniciti de la 45 de firme au produs un prejudiciu bugetului de stat de peste sase milioane de euro, prin neplata obligatilor fiscale pentru societatile comerciale controlate de acestia in mod direct sau prin persoane interpuse.

"Acestia ar fi inregistrat in contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive (reprezentand cheltuieli cu achizitia de materiale reciclabile, piese auto si accesorii, precum si servicii transport-manipulare), in valoare totala de peste 15 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA si ar fi diminuat artificial impozitul pe profit", a precizat Politia Romana.

Ulterior, prin intermediul societatilor controlate, asociatii si administratorii firmelor vizate ar fi efectuat mai multe operatiuni sau tranzactii financiare, urmarind spalarea sumelor de bani.

"Acestia ar fi facut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat aceste valori prin conturile bancare ale societatilor, metoda prin care ar fi fost disimulata provenienta banilor", sustin anchetatorii.

Perchezitiile sunt facute de 162 de politisti, intr-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din Inspectoratul de Politie Judetean Mehedinti, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Mehedinti. Actiunea a fost sprijinita de Serviciul Roman de Informatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri