Patronul FC "U" Craiova, Adrian Mititelu, a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT, alaturi de mai multi complici, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul total adus bugetului statului fiind, potrivit anchetatorilor, de peste cinci milioane de euro. Impreuna cu Mititelu vor fi judecati Stefan Ionescu, Gheorghe Joavina, Gigi Cristian Oprea si Iancu Craciunoiu, potrivit Mediafax.

Acestia sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, folosire cu rea credinta a bunurilor societatii si de spalare de bani.
In acelasi dosar vor fi judecati, pentru constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani, Gigel Preoteasa, Nuti Claudia Negru (fosta Preoteasa), Daniel Rosianu si Fanel Trandafir. Potrivit anchetatorilor, din probele de la dosar rezulta ca Mititelu a initiat si constituit, in 2003, un grup infractional organizat care a activat pana in 2006 si la care au aderat toti ceilalti complici, scopul asumat fiind comiterea in forma continuata de infractiuni prin intermediul societatilor comerciale din grupurile de firme Maxitec, respectiv Regional Media din judetul Dolj.

Astfel, noteaza DIICOT, in perioada 2003 - 2006, inculpatii "au evidentiat in contabilitatea societatilor comerciale pe care le administrau sau la care erau actionari/asociati atat cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale, cat si operatiuni fictive". Totodata, arata procurorii, acestia au omis evidentierea in aceste documente a unor operatiuni comerciale efectuate si a unor venituri realizate iar prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este in cuantum total de 23.414.211,39 de lei (echivalentul a 5,32 milioane de euro).

De asemenea, sustine DIICOT, in perioada 2004 - 2005, Mititelu, Ionescu, Joavina, Oprea si Craciunoiu au folosit cu rea-credinta bunurile SC Maxitec si Reconstructia Fotbalului Craiovean, intr-un scop contrar intereselor acestora, diminuandu-le astfel capitalul social. In perioada 2004 - 2006, inculpatii, prin crearea unor circuite financiare complexe, au disimulat adevarata natura a provenientei sumei de 555.384 de lei, corespunzatoare relatiilor comerciale dintre societatea Editie Speciala de Oltenia si Regional Media si a sumei de 3.319.230,76 de euro, corespunzatoare vanzarii suprafetei de 23,50 ha teren de pe raza judetului Dolj. Anchetatorii au instituit masuri asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile ale celor cercetati in acest caz, precum si asupra conturilor bancare si a partilor sociale pe care acestia le detin la societatile comerciale implicate in cauza. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti.