Firmele care depun la o licitatie publica acelasi pret cel mai scazut si nu pot fi departajate nici dupa noua oferta nu vor mai fi intrebate daca accepta sa imparta contractul, varianta care urma sa fie introdusa de stat, expertii Guvernului constatand ca operatiunea e imposibila juridic in Romania, anunta Mediafax.

Varianta impartirii contractului era prevazuta in proiectul prin care Guvernul intentioneaza sa clarifice, in perioada imediat urmatoare, problemele generate de cazurile in care firmele inscrise la o licitatie pentru achizitii publice nu pot fi departajate dupa doua incercari.

Astfel, proiectul initiat in vara acestui an stabilea ca firmele care se inscriu, la o licitatie publica, cu acelasi pret cel mai scazut si nu pot fi departajate nici dupa ce prezinta o noua propunere financiara vor fi intrebate de catre institutia de stat care atribuie contractul daca accepta sa imparta acest contract inainte ca procedura sa fie anulata, in cazul in care impartirea este posibila.

"Daca in urma reofertarii/reofertarilor ofertantii nu pot fi departajati, autoritatea contractanta are obligatia de a solicita, in masura in care este posibil si mai inainte de a decide anularea procedurii de achizitie publica, acceptul acestora cu privire la impartirea contractului", era varianta din proiect.

Autoritatile au decis insa acum sa revina asupra acestei propuneri si au elaborat un nou proiect care stabileste ca, daca firmele care au prezentat acelasi pret cel mai scazut nu pot fi departajate nici dupa ce depun o noua oferta, licitatia va fi obligatoriu anulata, cu argumentul ca incheierea contractului este imposibila, fara ca firmele in cauza sa mai fie intrebate daca accepta sa imparta contractul.

"Autoritatea contractanta solicita ofertantilor care, in cadrul ofertelor declarate admisibile, au ofertat cel mai scazut pret egal, o noua propunere financiara, caz in care contractul va fi atribuit ofertantului a carui noua propunere financiara are pretul cel mai scazut. Daca in urma reofertarii/reofertarilor ofertantii nu pot fi departajati, autoritatea contractanta are obligatia anularii procedurii de achizitie publica, fiind imposibila incheierea contractului", prevede noul proiect.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri