Procurorii DNA fac perchezitii la Primaria Izvoarele, judetul Giurgiu, si la locuinta primarului Alin Stanciu, intr-un dosar in care edilul este suspectat de trafic de influenta, pentru ca ar fi cerut 200.000 de euro pentru a interveni la reprezenti ai ANAF, dupa un control la Avicola Crevedia.

Surse judiciare au declarat ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fac perchezitii intr-un dosar in care primarul comunei Izvoarele, judetul Giurgiu, Alin Stanciu (PNL), este urmarit penal pentru trafic de influenta in favoarea societatii Avicola Crevedia, fapta care ar fi fost savarsita in vara anului 2013, potrivit Mediafax.

In acelasi dosar este urmarit penal si Emile Kharrat, cenzorul societatii Avicola Crevedia, pentru complicitate la cumparare de influenta, au precizat sursele citate.
Potrivit acelorasi surse, in perioada 2012-2013, ANAF a facut un control la SC Avicola Crevedia SA, in urma caruia s-a stabilit ca firma are obligatii fiscale de aproape 100 de milioane de lei, reprezentand TVA suplimentara, dobanzi sau majorari de intarziere si penalitati.

In vara anului 2013, Rami Ghaziri si Emile Kharrat, asociat si, respectiv, cenzor la SC Avicola Crevedia SA, ar fi trimis o persoana la Giurgiu pentru a se intalni cu un fost angajat al Garzii Financiare Giurgiu, prieten al lui Kharrat. Acesta trebuia sa o prezinte unei persoane "influente", care sa intervina la reprezentanti ANAF pentru a schimba rezultatele controlului. Persoana trimisa de cei doi, ajutata de un om de afaceri, s-ar fi intalnit la Giurgiu cu primarul comunei Izvoarele, Alin Stanciu, in locuinta acestuia, edilul fiind cunoscut in zona ca influent membru al PNL si avand "relatii si influenta" pe langa ministrul liberal al finantelor publice din vremea respectiva, Daniel Chitoiu. La o a doua intalnire, care a avut loc tot in locuinta primarului, Alin Stanciu i-ar fi cerut persoanei trimise de reprezentantii firmei Avicola Crevedia 200.000 de euro, din care 50.000 de euro trebuiau platiti in aceiasi zi, pentru a rezolva problema. Primarul ar fi promis ca va interveni la Directia Generala Mari Contribuabili din ANAF, pentru ca persoane cu putere de decizie din cadrul acesteia sa dispuna un nou control la Avicola Crevedia, ale carui concluzii sa fie favorabile firmei.

In aceiasi zi, primarul Alin Stanciu ar fi primit, in prezenta omului de afaceri intermediar, 50.000 de euro care ar fi fost trimisi de Rami Ghaziri si Emile Kharrat, prin intermediul persoanei cu care acesta discutase anterior, si care are calitatea de denuntatoare in cauza. Alin Stanciu Banica a fost seful echipei de campanie al lui Daniel Chitoiu, la alegerile parlamentare din decembrie 2012, unde acesta a fost ales deputat in Colegiul nr. 4 Giurgiu.

Sursa foto: Shutterstock.com/ Aprobare lege

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri