Surse judiciare au declarat ca procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fac perchezitii intr-un dosar in care primarul comunei Izvoarele, judetul Giurgiu, Alin Stanciu (PNL), este urmarit penal pentru trafic de influenta in favoarea societatii Avicola Crevedia, fapta care ar fi fost savarsita in vara anului 2013, potrivit Mediafax.

In acelasi dosar este urmarit penal si Emile Kharrat, cenzorul societatii Avicola Crevedia, pentru complicitate la cumparare de influenta, au precizat sursele citate.
Potrivit acelorasi surse, in perioada 2012-2013, ANAF a facut un control la SC Avicola Crevedia SA, in urma caruia s-a stabilit ca firma are obligatii fiscale de aproape 100 de milioane de lei, reprezentand TVA suplimentara, dobanzi sau majorari de intarziere si penalitati.

In vara anului 2013, Rami Ghaziri si Emile Kharrat, asociat si, respectiv, cenzor la SC Avicola Crevedia SA, ar fi trimis o persoana la Giurgiu pentru a se intalni cu un fost angajat al Garzii Financiare Giurgiu, prieten al lui Kharrat. Acesta trebuia sa o prezinte unei persoane "influente", care sa intervina la reprezentanti ANAF pentru a schimba rezultatele controlului. Persoana trimisa de cei doi, ajutata de un om de afaceri, s-ar fi intalnit la Giurgiu cu primarul comunei Izvoarele, Alin Stanciu, in locuinta acestuia, edilul fiind cunoscut in zona ca influent membru al PNL si avand "relatii si influenta" pe langa ministrul liberal al finantelor publice din vremea respectiva, Daniel Chitoiu. La o a doua intalnire, care a avut loc tot in locuinta primarului, Alin Stanciu i-ar fi cerut persoanei trimise de reprezentantii firmei Avicola Crevedia 200.000 de euro, din care 50.000 de euro trebuiau platiti in aceiasi zi, pentru a rezolva problema. Primarul ar fi promis ca va interveni la Directia Generala Mari Contribuabili din ANAF, pentru ca persoane cu putere de decizie din cadrul acesteia sa dispuna un nou control la Avicola Crevedia, ale carui concluzii sa fie favorabile firmei.

In aceiasi zi, primarul Alin Stanciu ar fi primit, in prezenta omului de afaceri intermediar, 50.000 de euro care ar fi fost trimisi de Rami Ghaziri si Emile Kharrat, prin intermediul persoanei cu care acesta discutase anterior, si care are calitatea de denuntatoare in cauza. Alin Stanciu Banica a fost seful echipei de campanie al lui Daniel Chitoiu, la alegerile parlamentare din decembrie 2012, unde acesta a fost ales deputat in Colegiul nr. 4 Giurgiu.

Sursa foto: Shutterstock.com/ Aprobare lege