Voiculescu si Pantis ar putea fi "scutiti" de inchisoare: instanta va judeca cererile de anulare a pedepselor

Curtea de Apel Bucuresti a admis judecarea cererilor lui Dan Voiculescu si Sorin Pantis de anulare a pedepselor. Acestea vor fi dezbatute in data de 11 noiembrie.

Curtea de Apel Bucuresti a admis in principiu, miercuri, judecarea cererilor de anulare a pedepselor formulate de Dan Voiculescu si Sorin Pantis, condamnati la zece, respectiv sapte ani de inchisoare, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Instanta a analizat fiecare cerere separat, acestea fiind depuse de Dan Voiculescu si de Sorin Pantis. Instanta a stabilit, ca in principiu, ele sunt admisibile si a acordat termen de judecare a lor in 11 noiembrie.

Tot la Curtea de Apel Bucuresti au fost depuse alte doua cereri, de catre Compania de Cercetari Aplicative si Investitii si de Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco), solicitarile fiind, insa, respinse ca inadmisibile, potrivit Mediafax.

Avocatii lui Dan Voiculescu au depus, in 18 august, la Curtea de Apel Bucuresti, o contestatie in anulare cu privire la pedeapsa primita de acesta in dosarul ICA, iar imediat dupa acest demers au formulat o cerere de stramutare a cauzei la o alta curte de apel din tara. Motivele invocate de avocatii lui Voiculescu au fost legate de mediatizarea excesiva a dosarului, dar si de faptul ca magistratii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea nu ar fi fost impartiali atunci cand au dat sentinta in cauza.

Cererea de stramutare a procesului in care Dan Voiculescu solicita anularea pedepsei a fost insa respinsa ca nefondata de catre judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care au dispus astfel ca acest proces sa fie analizat in continuare de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti. In 8 august, completul de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti format din magistratii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea i-a condamnat definitiv, in dosarul privatizarii ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA, la opt ani, si pe fostul ministru Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare.

Citeste si:
Fiscul a confiscat 100.000 euro pentru prejudiciul lui Voiculescu
Fiscul a confiscat 100.000 de...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

In acelasi dosar, fostul director al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Corneliu Popa a fost condamnat la opt ani de inchisoare, iar Jean Catalin Sandu, fost sef al Directiei Juridice din ADS, a primit sase ani de inchisoare. Tot la sase ani de inchisoare a fost condamnat Vlad Nicolae Savulescu, fost sef al Directiei de Privatizare-Concesionare din ADS. Flavius Adrian Pop, fost sef de serviciu in ADS, a fost condamnat la cinci ani cu executare. Gheorghe Sin si Constantin Baciu au primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Vica Ene si Grigore Marinescu, trei ani, tot cu suspendare.

Sursa foto: Shutterstock.com/ Aprobare lege

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri