Anul 2014 a fost mai greu decat 2013 pentru piata de avocatura din Romania, iar timpul alocat de catre avocati pentru proiecte este mai mare intr-un climat de business mai provocator, sustine Mona Musat, Managing Partner al casei de avocatura Musat si Asociatii.

  • Anul 2014 a fost mai greu comparativ cu 2013, asta si pentru ca avem un an electoral, cand toate domeniile stagneaza cu ceva timp inainte de a incepe campania electorala, ceea ce inseamna ca multi clienti isi pun proiectele on hold.
  • Am simtit un efort si o implicare mai mare in finalizarea proiectelor fata de anii trecuti.
  • Timpul alocat pentru proiecte aproape s-a dublat, iar bugetele au stagnat.
  • Am fost implicati in 7 din 8 privatizari care au depins autoritatile publice, de programul lor de privatizari si de disponibilitatea de a finaliza un proiect. Practic, cand lucrezi cu institutiile publice, nu mai ai aceeasi certitudine si acelasi grafic anticipat la inceput.

Clientii devin din ce in ce mai pretentiosi.

  • Clientii devin din ce in ce mai pretentiosi, iar pentru noi, avocatii, asta inseamna ca trebuie sa ne perfectionam in fiecare zi si sa venim cu solutii noi. Toate aceste lucruri se traduc printr-un climat mai demanding.
  • Nu cred in firmele de avocatura mici, buticuri, care sunt foarte specializate pe anumite nise.
  • Romania este o piata atipica, firmele internationale n-au reusit sa razbeasca; daca analizam cele mai mari 10 firme de avocatura, primele opt sunt romanesti.
  • Am avut avantajul de a ne pastra onorariile la ratele folosite si in trecut. Am mentinut acel standard cu care am obisnuit piata si clientii.
  • Avem proiecte provocatoare in energie, industria auto si real-estate.
  • Am observat o tendinta in crestere in ceea ce priveste fuziunile si achizitiile cross-border, cu efecte si in Romania.

Ce s-a schimbat in piata de avocatura si care sunt principalele provocari pentru firmele de avocatura? VEZI ce a raspuns Mona Musat in materialul VIDEO de mai sus.

WALL-STREET 360, emisiunea de business care iti prezinta o industrie la 360 de grade, este realizata si prezentata de catre Claudiu Vrinceanu (vrinceanu.ro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri