Macovei a invocat trei articole din Codul penal, referitoare la impiedicarea drepturilor electorale, abuz in serviciu si neglijenta in serviciu, conform Mediafax.

"Azi am depus la Parchetul General, evident domnului procuror Tiberiu Nitu, procur sef al Parchetului General, o plangere penala si un denunt penal, deci atat in nume propriu, cat si in numele cetatenilor Romaniei, prin care solicit anchetarea de urgenta si in mod impartial si independent a urmatorilor: Victor Viorel Ponta - prim-ministru si candidat la alegerile prezidentiale, Titus Corlatean - ministru al Afacerilor Externe, Bogdan Stanoevici - ministru delegat pentru romanii de pretutindeni si presedintii sectiilor de votare din strainatate, care au impiedicat dreptul la vot si toate celelalte persoane vinovate de impiedicarea la vot a romanilor, pentru comiterea urmatoarelor trei infractiuni: impiedicarea drepturilor electorale, prevazuta de art. 385 din Codul penal, care se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la trei ani, abuzul in serviciu prevazut de art. 297 alin. 1 din Codul penal si neglijenta in serviciu prevazuta de art. 298 din Codul penal", a precizat Monica Macovei, intr-o conferinta de presa.

Ea a precizat ca solicita procurorului general sa rezolve aceasta plangere "de indata si cu impartialitate". Macovei a aratat ca toata lumea a vazut cozile din strainatate de la sectiile de votare si felul in care a decurs procesul de vot din strainatate si a apreciat ca nu se poate trece la turul II al alegerilor prezidentiale pana nu este cercetat felul in care a fost organizat turul I.

In plangerea adresata procurorului general, Macovei a precizat ca a cerut Biroului electoral pentru strainatate sa-i comunice procesele verbale intocmite de birourile electorale ale sectiilor de votare din strainatate, dar ca acest lucru i-a fost respins. De asemenea, Macovei a mentionat ca este dispusa sa fie la dispozitia cetatenilor romani care au votat in strainatate si care vor sa-si apere drepturile in instanta, ea putand sa-i reprezinte pro bono.

Sursa foto: Mediafax Foto