Deputatul PSD Ioan Adam a fost arestat, joi, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Bacau, in urma unei decizii luate de instanta suprema. In acelasi dosar au fost arestati si fostul deputat Viorel Hrebenciuc si fiul acestuia.

Ioan Adam urmeaza sa fie incarcerat, dar poate contesta decizia, care nu este definitiva, la aceeasi instanta. Procurorii DNA au cerut arestarea parlamentarului, dupa ce, saptamana aceasta, au obtinut avizul Camerei Deputatilor in acest sens, arata Mediafax.

Ioan Adam este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. In acest dosar, au fost arestati preventiv, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, si Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare padure care ar fi fost retrocedate ilegal.

Procurorii DNA sustin ca in aprilie 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecatorilor Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta, de la Tribunalul Covasna sa pronunte o hotarare judecatoreasca in favorarea sa. Tribunalul Covasna a dispus punerea in posesia lui Paltin Sturdza a unei suprafete de 43.227 de hectare de padure in Bacau, producand astfel Romsilva un prejudiciu de 303.888.615 de euro. In acest dosar sunt arestati preventiv fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, si Paltin Sturdza, beneficiarul celor peste 43.000 de hectare padure.

Citeste si:
Hrebenciuc, Paltin Sturdza si Dan Bengescu, sub control judiciar
Viorel si Andrei Hrebenciuc,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Milionarul Dragos Savulescu, arestat in Napoli
Setari Cookie-uri