"Vrem sa introducem in Legea Concurentei prevederi legate de facilitarea accesului la informatii oferite de persoanele fizice, de asemenea separat, fara sa avem nevoie de modificari legislative, sa lansam deja anul viitor o platforma online prin care in mod confidential ne pot fi furnizate informatii de la persoanele fizice", a afirmat Chiritoiu. El a mentionat ca anul viitor Consiliul Concurentei se va concentra pe modificari la Legea Concurentei impreuna cu Banca Mondiala, precizeaza Mediafax.

"In prima parte a anului viitor vom veni cu un proiect de modificare al legii, nu ma astept la modificari foarte mari pentru ca pentru ca acum 3 ani am reusit sa aducem la zi legislatia. Vrem sa ne perfectionam mecanismele care sa ne permita sa solutionam mai repede cazurile in instanta si sa reducem numarul de procese, vrem sa facem mai functionala procedura prin care fimele sa recunoasca incalcarile de lege si in schimb sa primeasca sanctiuni mai reduse. Ne va ajuta sa solutionam mai repede cazurile si sa avem mai putine procese", a explicat Chiritoiu.

Reprezentantul Consiliului Concurentei a precizat ca prin modificarile aduse legislatiei in domeniu se doreste, pe langa incurajarea in continuare a firmelor, care primesc imunitate pentru sesizari si oferirea de dovezi de incalcare a legii, si a persoanelor fizice sa faca acest lucru.

In urma cui circa doua saptamani Chiritoiu a anuntat ca institutia pe care o conduce vrea sa incurajeze persoanele fizice sa denunte companiile care incalca legea concurentei, cu dovezi pentru inceperea unei investigatii, recompensate financiar, dupa modelul aplicat de Ungaria, un proiect de act normativ pe aceasta tema urmand sa fie lansat anul viitor.