Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei, eliberat conditionat din inchisoare, in luna noiembrie, dupa ce a fost condamnat pentru fapte de coruptie, a fost trimis in judecata de procurorii craioveni, in stare de libertate, pentru abuz in serviciu, in cazul restituirii in natura a unui imobil.

Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Craiova al Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Antonie Solomon, in stare de libertate, la data faptelor primar al Craiovei, acuzat de abuz in serviciu. Potrivit DNA, procurorii le-au mai trimis in judecata pe Carmen Liana Grigorie, sub control judiciar, la data faptelor consilier juridic la Directia Contencios Juridic si Asistenta de Specialitate din cadrul Primariei municipiului Craiova, acuzata de abuz in serviciu in forma continuata, si pe Nicoleta Miulescu, in stare de libertate, la data faptelor secretar al Craiovei, acuzata de abuz in serviciu.

In 2007, Antonie Solomon si-a exercitat necorespunzator atributiile de serviciu

Conform rechizitoriului intocmit de catre procurori, in anul 2007, Antonie Solomon, in calitate de primar al Craiovei si de presedinte al comisiei de aplicare a prevederilor Legii 10/2001, impreuna cu Grigorie si Miulescu, si-au exercitat necorespunzator atributiile de serviciu in ceea ce priveste emiterea unei dispozitii de restituire in natura a unui imobil compus dintr-un teren de 1.310 metri patrati si o cladire de 330 metri patrati, situat in municipiul Craiova.

Acest document a fost intocmit de catre Liana Grigorie fara a tine seama ca actele prezentate de persoana care a facut notificarea nu cuprindeau motivele de fapt pe care se intemeiaza cererile de restituire si erau contradictorii, intrucat prezentau aspecte diferite, nesutand demonstra calitatea de mostenitor legal sau testamentar al acesteia, existenta unui act de deposedare abuziva sau sa stabileasca faptul ca imobilul a fost preluat abuziv si fara ca notificarea sa fi fost examinata pe fondul ei si sa fi primit o propunere de solutionare din partea comisiei interne de aplicare a prevederilor Legii nr. 10/2001.

Mai mult, sustin procurorii, Carmen Liana Grigorie a atestat in mod neadevarat ca imobilul ar fi fost nationalizat in baza Decretului nr. 92/1950, desi era donat autoritatii publice locale prin act autentic. Prin aceste demersuri, potrivit anchetatorilor, s-a produs o paguba in dauna Primariei Craiova in valoare de 2.064.216 lei, echivalentul a 660.000 euro.

Sechestu pe mai multe imobile ale lui Solomon si Miulescu

Procurorii au instituit sechestrul asupra mai multor imobile apartinand lui Solomon si Miulescu. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

In septembrie 2013, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare, pentru fapte de coruptie, potrivit unei decizii a instantei supreme, in acelasi dosar in care omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat tot la trei ani de inchisoare cu executare.

Antonie Solomon era acuzat ca a primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, actionar principal al firmei PIC din Pitesti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii in Craiova.

In 10 decembrie 2014, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat conditionat din Penitenciarul Pelendava, dupa ce magistratii Tribunalului Dolj au respins recursul procurorilor DNA la cererea de eliberare conditionata formulata de acesta si au mentinut decizia data de Judecatoria Craiova, in luna noiembrie, care admisese solicitarea de eliberare conditionata a lui Solomon. La iesirea din penintenciar, Solomon a spus ca nu stie ce rau a facut orasului, insa stie ca a facut ”mult rau” familiei sale, sustinand ca daca ar fi sa mai ia o hotarare s-ar inscrie in Partidul Prostilor, ”ca doar ei pot fi fericiti”.

Antonie Solomon a fost primar al Craiovei intre 2004 si 2012. In 2004, el a fost ales primar din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL si a obtinut al doilea mandat.
In anul 2010, Solomon a fost arestat preventiv mai multe luni in dosarul de coruptie in care a fost apoi condamnat, in aceasta perioada el fiind suspendat din functia de primar. La eliberarea din arest, Slomon si-a reluat functia de edil al Craiovei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri