Fostul primar al Craiovei Antonie Solomon, incarcerat la Penitenciarul Pelendava dupa ce fusese condamnat in 2013 la trei ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita, va fi eliberat conditionat, in urma unei decizii definitive a Tribunalului Dolj, transmite corespondentul Mediafax.

Magistratii Tribunalului Dolj au respins, miercuri, recursul formulat de procurorii DNA la cererea de eliberare conditionata formulata de Antonie Solomon si au mentinut decizia data de Judecatoria Craiova, in luna noiembrie, care admisese solicitarea de eliberare conditionata a fostului primar. Decizia Tribuanlului Dolj este definitiva, astfel ca Antonie Solomon, care este incarcerat la Penitenciarul Pelendava, va fi pus in libertate.

Cererea de eliberare conditionata a lui Antonie Solomon a fost inregistrata, in 5 noiembrie, la Judecatoria Craiova, care, in 13 noiembrie, a admis solicitarea, insa procurorii anticoruptie au contestat decizia. In septembrie 2013, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon a fost condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare, pentru fapte de coruptie, potrivit unei decizii a instantei supreme.

In acelasi caz, omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat tot la trei ani de inchisoare cu executare. Antonie Solomon era acuzat ca a primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, actionar principal al firmei PIC din Pitesti, pentru a-i facilita acestuia diverse servicii in Craiova.

Procesul a inceput la Tribunalul Arges, iar apoi a fost stramutat la Tribunalul Galati, in iulie 2010, si a ajuns la instanta suprema in februarie 2013, dupa ce Solomon a devenit senator. In noiembrie 2013, Senatul a constatat incetarea mandatului de senator a lui Antonie Solomon, incepand din 20 septembrie, cand a fost condamnat la inchisoare.

Antonie Solomon a fost primar al Craiovei intre 2004 si 2012. In 2004, el a fost ales primar din partea PSD, iar la alegerile locale din 2008 a candidat din partea PDL si a obtinut al doilea mandat. In anul 2010, Solomon a fost arestat preventiv mai multe luni in dosarul de coruptie in care a fost apoi condamnat, in aceasta perioada el fiind suspendat din functia de primar. La eliberarea din arest, Slomon si-a reluat functia de edil al Craiovei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri