Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost condamnat, marti, la doi ani si opt luni de inchisoare, iar Izaura Anghel la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care sunt acuzati ca ar fi incercat sa mituiasca un angajat al Penitenciarului Colibasi, unde este incarcerat Bercea.

Decizia a fost luata marti de Tribunalul Arges si nu este definitiva, putand fi atacata. Potrivit deciziei magistratilor Tribunalului Arges, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost condamnat la cate doi ani de inchisoare pentru trafic de influenta si dare de mita, pedepsele fiind contopite. Acestei pedepse i-a fost adaugat un spor de opt luni, astfel ca daca decizia va ramane definitiva Bercea Mondial ar urma sa execute o pedeapsa de doi ani si opt luni de inchisoare, relateaza Mediafax.

La randul sau, fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, a fost condamnata la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare, urmand sa fie sub supraveghere pe durata a doi ani, timp in care va trebui sa se prezinte la Serviciul de probatiune Olt, la datele fixate de acesta, sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa, sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste cinci zile, sa comunice schimbarea locului de munca, sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta si sa frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare sociala derulate de catre serviciul de probatiune sau organizate in colaborare cu institutii din comunitate.

Izaura Anghel a fost condamnata si la prestarea de munca in folosul comunitatii pe o perioada de 60 de zile, la Primaria orasului Draganesti-Olt sau in cadrul Liceului "Tudor Vladimirescu" din aceeasi localitate. De asemenea, familia lui Bercea Mondial va trebui sa plateasca si 5.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

In acest dosar, procurorii Parchetului Tribunalului Arges l-au trimis in judecata, in 10 octombrie 2014, pe Sandu Anghel, pentru cumparare de influenta si dare de mita in concurs real si in stare de recidiva post-condamnatorie, iar pe Izaura Anghel, pentru dare de mita. Dosarul a fost deschis dupa ce reprezentantii Penitenciarului Colibasi au sesizat Parchetul cu privire la faptul ca Sandu Anghel ar fi incercat sa ofere, prin intermediul fiicei sale, 300 de euro unui gardian al unitatii de detentie pentru a i se permite sa primeasca un telefon mobil si pentru ca acesta sa intervina in favoarea sa pe langa Comisia de munca din penitenciar.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este incarcerat la Penitenciarul Colibasi, unde ispaseste o pedeapsa de opt ani si noua luni de inchisoare pentru ca si-a injunghiat un nepot intr-un bar, in 2011. El a fost condamnat definitiv in 20 mai 2014. Fiul sau, Florin Anghel, a primit o pedeapsa de cinci ani si trei luni de inchisoare, pentru tentativa de complicitate la omor. In acelasi dosar, sotia lui Bercea Mondial, Fanica Anghel, a fost condamnata la un an de inchisoare cu executare, pentru marturie mincinoasa si instigare la aceasta infractiune.

Sotia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin si Grinica Ion Anghel, precum si fiica, Izaura, si ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie din Constanta, la sfarsitul lunii iunie 2014, fiind acuzati de santajarea lui Mircea Basescu.

Florin Anghel i-ar fi dat fratelui presedintelui, Mircea Basescu, 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, pentru a interveni la judecatori sa dispuna o solutie favorabila in dosarul in care Bercea Mondial era judecat pentru tentativa de omor.

In schimbul banilor, Mircea Basescu ar fi promis ca va interveni la judecatori sa dispuna fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate, spun anchetatorii. Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie 2014, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului. Cei doi au fost trimisi in judecata, in 14 iulie, pentru trafic de influenta si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune, dosarul fiind judecat la Tribunalul Constanta.

In 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanta a decis ca Mircea Basescu, care se afla in arest preventiv din 20 iunie, sa fie judecat in arest la domiciliu, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana. In urma cu o saptamana, Tribunalul Constanta a decis ca Mircea Basescu sa ramana in arest la domiciliu, insa cu permisiunea sa mearga la serviciu, la firma unde este administrator, doua zile pe saptamana, cate trei ore pe zi.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri