Omul de afaceri gorjean Ion Bircina a spus, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca le dadea des bani cu imprumut rudelor sale, inclusiv judecatorului Curtii Constitutionale Toni Grebla.

Ion Bircina este suspectat de cumparare de influenta, respectiv ca i-ar fi dat mai multe bunuri lui Toni Grebla, pentru ca acesta sa intervina in sprijinul firmelor sale.

Judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla a fost si el dus de anchetatori cu mandat la Directia Nationala Anticoruptie, unde procurorii i-au adus la cunostinta ca este urmarit penal pentru trafic de influenta, constituirea unui grup infractional organizat si efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, in scopul obtinerii de bani sau bunuri necuvenite.

Citeste si:

In acelasi dosar, generalul in rezerva Bartolomeu Savoiu este audiat la DNA, fiind si el adus cu mandat.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obtinute in perioada 2010-2015, Toni Grebla ar fi pretins si primit de la finul sau, omul de afaceri gorjean Ion Bircina, mai multe foloase necuvenite, atat in perioada in care a fost senator, respectiv pana in 18 decembrie 2013, cat si dupa ce si-a inceput mandatul de judecator la Curtea Constitutionala.

Sursa foto: MediafaxFoto