Investitorii au nevoie de perspective pe termen lung, iar in acest context Romania trebuie sa isi imbunatateasca claritatea legislatiei, a declarat John Rice, vicepresedinte al General Electric (GE), una dintre cele mai mari companii la nivel mondial.

"Trebuie imbunatatita claritatea legislatiei, investitorii vor perspective pe termen lung. Am incuraja Guvernul sa lucreze la asta. Sunt importante si calitatea angajatilor si a educatiei", a afirmat Rice, citat de Mediafax.

El s-a intalnit la Bucuresti cu oficiali din guvern si cu reprezentanti ai clientilor si partenerilor de afaceri ai GE in Romania. GE detine doua fabrici in Romania, una de echipamente petroliere in Ploiesti, pe care a cumparat-o in 2013 de la compania americana Lufkin, si o unitate de productie de componente pentru motoare de avioane, in Bucuresti. Anul trecut, GE a anuntat ca analizeaza posibilitatea extinderii capacitatii fabricii din Ploiesti cu echipamente pentru forajul off-shore. Rice a spus ca fabricile GE din Romania activeaza pe segmente de afaceri care sunt in crestere pe termen lung, dar, din cauza scaderii pretului petrolului, divizia de petrol si gaze a grupului american estimeaza pentru acest an venituri in stagnare la nivel global, fiind posibila insa si o reducere de pana la 5%.

"Din cauza scaderii pretului barilului de petrol, unii dintre clientii nostri isi reduc bugetele de investitii, dar noi ne asteptam ca pretul barilului sa isi revina in timp. Actualul pret este influentat de emotii, de traderi, si mai putin de conditiile de piata. Pentru anul acesta preconizam pentru divizia de oil & gas venituri in stagnare, dar luam in considerare si o reducere de pana la 5%. Alte divizii pot insa sa profite de aceasta conjunctura", a spus Rice.

Pretul petrolului se afla in prezent sub pragul de 50 de dolari pe baril, cel mai scazut nivel din 2008, in conditiile in care OPEC, care produce anul 40% din petrolul consumat la nivel mondial, a decis sa mentina nivelul productiei pentru a nu pierde cota de piata in favoarea producatorilor americani.

Citeste si:
Al doilea job la romani, sursa de venit sau sansa data unui hobby?
Peste 400.000 de romani au...

Cristian Colteanu, presedintele si directorul general al GE pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova, prezent la intalnirea cu presa, a afirmat ca deocamdata GE nu face angajari in Romania, dar analizeaza diverse proiecte pentru viitor. Potrivit lui Colteanu, 70% din infrastructura energetica din Romania este invechita si trebuie inlocuita, acesta fiind un sector cu potential de crestere pentru GE in Romania. "Energia trebuie sa fie sigura, eficienta si suportabila ca pret", a spus Colteanu.

GE deruleaza anual, prin cele doua fabrici din Romania, exporturi anuale de bunuri si servicii in valoare de peste 70 milioane de dolari. Grupul GE a raportat in anul 2013 cu venituri de 146 miliarde de dolari si un profit net de 14 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trotinetele electrice au intrat in Codul rutier