Directorul general al FMI, Christine Lagarde, va veni in Romania "undeva la mijlocul lunii iulie", asa cum este programat, vizita neavand legatura cu evaluarea acordului cu Romania, a declarat, joi, directorul de comunicare al FMI.

"Acestea sunt doua aspecte separate (...) Intalnirea va avea intradevar loc undeva la mjlocul lunii iulie", a declarat directorul Departamentului de comunicare al FMI, Gerry Rice, intr-o conferinta de presa, intrebat de Mediafax daca amanarea desemnarii unui castigator la privatizarea CFR Marfa ar putea avea ca efect anularea vizitei in Romania a directorului FMI.

Anterior, surse oficiale au declarat pentru Mediafax ca vizita lui Lagarde este programata pentru16 iulie, insa la acest moment prezenta oficialului institutiei financiare la Bucuresti a devenit incerta din cauza amanarii desemnarii unui castigator la privatizarea CFR Marfa, preconditie asumata in acord.

Surse au afirmat ca FMI ar putea decide sa nu discute in board ultima scrisoare transmisa de autoritatile romane, analiza programata pentru 26 iunie, ca urmare a amanarii de la CFR Marfa.

Pe agenda vizitei directorului FMI figureaza intalniri cu presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta si conducerea bancii centrale, potrivit surselor.

Ministerul Transporturilor negociaza cu singurul ofertant pentru CFR Marfa, Grup Feroviar Roman,care a oferit mai mult decat pretul de pornire, de 180 milioane euro, dar poate opri discutiile daca potentialul investitor nu renunta la o serie de conditii, a anuntat joi ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Autoritatile romane s-au angajat, prin scrisoarea de intentie transmisa FMI pe 10 iunie, sa anunte pana pe 21 iunie un castigator in procesul de privatizare la CFR Marfa.

Guvernul a ratat mai mult de jumatate dintre angajamentele asumate in negocierile cu FMI, inclusiv tinta arieratelor, dar inceraca sa incheie cu succes acordul cu institutia financiara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Directorarea FMI: Riscam o noua mare criza economica