Catalin Ivan a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa sustinuta in localitatea ieseana Dobrovat, ca Victor Ponta si Liviu Dragnea nu mai pot conduce PSD, "un partid de care le este frica”. "Celor doi le este frica, pentru ca nimeni nu intelege de ce blochezi oamenii sa candideze la sefia partidului. Mi-am anuntat candidatura la presedintia PSD, dar am rabdare. La doar 36 de ani sunt atat de rabdator, cat nu-si inchipuie ei”, a spus Ivan. El a afirmat ca Victor Ponta este mai rau ca Mircea Geoana, pentru ca in anul 2010, Geoana a acceptat candidatura lui Ponta la congres, scrie Mediafax.

"Vedem acum ca Ponta isi omoara concurenta si respinge ideea de dezbatere in partid", a declarat Catalin Ivan. El a mai afirmat ca organizarea Consiliului National PSD in 20-21 martie "este asa, doar sa pacalim oamenii". "Salut organizarea Consiliului National, dar amintesc ca pe 20-21 martie trebuia sa fie congres la PSD, asa anuntase Ponta in decembrie. Forma in care se intampla acest Consiliu National este anapoda. Oricum va fi un congres in doua-trei luni, care va alege un nou Consiliu National. Se fac acum alegeri pentru conducerea Consiliului National pentru o scurta perioada de timp, dar il facem sa pacalim oamenii. Dam impresia ca avem o competitie in partid, dar nu pentru functiile care trebuie. Sper ca la Consiliul National sa se anunte si data congresului. Sunt convins ca vom avea congres in PSD anul asta", a spus Ivan.

Europarlamentarul considera ca, potrivit afirmatiilor lui Victor Ponta privind situatia membrilor PSD anchetati, ministrul Finantelor Darius Valcov si ministrul Dezvoltarii Liviu Dragnea ar trebui sa plece din guvern. "Asa spunea Ponta, ca orice membru care este urmarit penal, pleaca din guvern. Cer public demisia atat lui Valcov, cat si lui Dragnea. In cazul lui Dragnea, el trebuie sa plece si din guvern, dar si din functia de presedinte executiv PSD. Nu poti fi urmarit penal si sa fii acuzat de spagi luate in cimitir si sa ramai in functie, trebuie sa faci un pas in spate. Si Dragnea e urmarit penal intr-un dosar sensibil, trebuia sa-si fi dat de mult timp demisia", a declarat Catalin Ivan.

Europarlamentarul Catalin Ivan a organizat, duminica, o conferinta de presa in comuna Dobrovat, judetul Iasi, el sustinand ca transferul sau de la PSD sector 1 la PSD Dobrovat s-a facut cu respectarea statutului. Ivan a precizat ca decizia de sambata a BPJ al PSD Iasi privind invalidarea transferului sau se datoreaza presiunilor pe care Ponta si Dragnea le-ar fi facut la adresa sefului judetean al PSD Iasi, Gheorghe Nichita.